Vesti
18.12.2023. 21:09
Beta

Aleksandar Vučić

"U Srbiji će vladati mir i red kao što su izbori bili pošteni"

1
Izvor: BEta/AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ljudi u Srbiji ne treba da brinu zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca i da će u Srbiji "vladati mir, red i zakoni baš kao što su izbori juče bili pošteni".

On je na RTS-u rekao da je počela hajka na osobe sa dvojnim državljanstvom koji su glasali u Srbiji, a da taj broj glasača bio "minoran".

"Želim da se izvinim svim našim sunarodnicima koji imaju pravo da glasaju u našoj zemlji, a koji su proglašavani za krivce, a na 98 posto biračkih mesta je Srbija ne sme da stane dobila veći broj glasova zbog kredibilne politike", rekao je predsednik države.
 

Vučić je ponovio sa kojim se sve izazovima njegova vlast suočavala u poslednjih 11 godina, a uspela da razvije zemlju i da su zato dobili poverenje građana.

"Doći će onaj koji će da ponudi nešto ozbiljno a ne mržnju, ko će da ponudi neku politiku", rekao je Vučić i ponovio da se vlast ne menja zato što je prošlo određeno vreme.

Najavio je da će narednih dana obilaziti radove na infrastrukturi, ponovio vesti o povećanju plata i penzija i poboljšanju standarda.

Vučić je rekao da je njegova lista dobila u Beogradu, a da rezultate svaki put dovode u pitanje oni koji izgube.

"Ja sam rekao pre 15 dana da SNS vodi u Beogradu, jer su neki vodili pogrešnu politiku i kampanju. Pre pet meseci su imali prednost pet posto, mi smo dnevno radili istraživanja i videli da se to promenilo, mi smo pobedili, a ko će da formira vlast ne znamo", rekao je Vučić.
 

On je dodao da lista "Srbija ne sme da stane" sa SPS-om ima 54 mandata u skupštini Beograda, i da jedan nedostaje za pata karte, te da je doktor Branimir Nestorović rekao da neće da podrži nikoga.

"Ako Nestorović ne podrži nikoga imaćete ponovljene izbore, samo se plašim da neki pogrešno procenjuju rezultate", rekao je Vučić.

On je rekao da je laž priča o 40.000 "dovedenih ljudi", te da je mogao da glasa samo onaj ko ima biračko pravo.

Vučić je naveo da je ponosan na svoju ulogu u kampanji koju je vodio sa mesta predsednika Srbije, da je kampanja bila čista i da su "samo govorili ko je koga pljačkao".

Najavio je ne laku godinu, ali i "dramatičan napredak Srbije", te veliki tazvoj kroz izložbu Ekspo 2027.

Zahvalio je građanima na podršci, a lokalnim funkcionerima SNS-a poručio "da moraju da se menjaju".

Potvrdio je da će naredna vlada trajati pun mandat od četiri godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve