VUČIĆ: Usporavanje nemačke privrede pogodiće sve, pa i Srbiju

VUČIĆ: Usporavanje nemačke privrede pogodiće sve, pa i Srbiju

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će usporavanje evropske privrede, posebno Nemačke, sigurno uticati i na Srbiju, ali ističe da naša država radi na povećanju stope rasta domaće ekonomije kako bi se ublažile posledice potencijalne recesije u nekoliko evropskih zemalja.

Vučić je nakon sastanka sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, odgovarajući na pitanja novinara rekao da Srbija razmišlja o tome kako da odgovori na pitanje preteće recesije nekim evropskim ekonomijama.

“Razmišljamo i bićemo pogođeni”, rekao je Vučić komentarišući tako stavove nekadašnje vlasti koja je, u vreme globalne recesije 2007, 2008, 2009…, tvrdila da će našu zemlju finansijaska kriza zaobići, jer nismo integrisani u evropsku ekonomiju.

Svaki pad industrijske proizvodnje i svako zaustavljanje rasta u Nemačkoj pogodiće i Srbiju, naglasio je predsednik.

“Imamo najveći broj nemačkih kompanija, gotovo 70.000 zaposlenih u nemačkim kompanijama. Naš izvoz je najveći u Nemačku, zatim Italiju…Kako očekujete da nas ne pogodi?”, upitao je predsednik i dodao da država radi sve što može kako bi se obezbedio kontinuiran rast.

Povezane vesti – Vučić: Vatikan čuva svoje pozicije, želi mirno rešenje Srba i Albanaca

Uveren je da će na ove probleme naša država uspeti da odgovori na, kako je rekao, najbolji mogući način.

“Ne mogu da govorim o onima koji su nam napravili rast od minus 3,1 tako da ne želim da se poredim uopšte sa njima, takve izjave nisam davao, niti mogu da dajem”, rekao je Vučić.

Categories

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar