Vesti
20.09.2021. 21:14
Tanjug

"Ćutimo zbog mira"

Vučić: Vreme je da kažu ima li Briselskog sporazuma ili ne

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Neko u Evropi konačno mora da nam kaže da li Briselski sporazum postoji ili ne, a ne da Priština iz njega primenjuje samo šta njoj odgovara, i taj odgovor moramo da dobijemo brzo, jer naše strpljenje nije bezgranično, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara na vanrednoj konferenciji o tome da li u ovom trenutku Srbija ima neki "oslonac" u Evropi, Vučić je odgovorio da se naša zemlja oslanja na sve one koji nisu priznali tzv. Kosovo, na istinu i na Briselski sporazum.

"Ili će Briselski sporazum biti sproveden u delo u potpunosti ili da lepo kažu našem narodu da on ne postoji. Ako ne postoji, neka nam to bude saopšteno, a ne da Priština uzima šta se njoj sviđa i primenjuje, dok ono što Srbima odgovara ne želi da sprovede", rekao je Vučić.

Poručio je da "to tako ne može" i da će "neko u Evropi konačno morati to da kaže".

Vučić dodaje da onda u tom slučaju nema ni srpskih sudija, ni tužilaca, ni mnogih drugih stvari.

"Taj odgovor ćemo morati da dobijemo veoma brzo, pošto naše strpljenje nije bezgranično. 3076 dana je bez ZSO i mi ćutimo i trpimo zbog mira. Vreme je da nam kažu ima li Briselskog sporazuma ili ne", rekao je Vučić.

Ističe da ako ga ima samo za nas, a nema za drugu stranu, onda ga, kako kaže, neće biti ni za nas.

Vučić je poručio da o posledicama mogućeg nepostojanja Briselskog sporazuma i "vraćanju unazad nekoliko godina" treba da razmišljaju oni koji imaju uticaj na Prištinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Haradinaj: Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom
Ramuš Haradinaj

Zatražio njegovu ostavku

22.08.2021. 18:40

Haradinaj: Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom

Predsednik Alijanse za buducćnost Kosova Ramush Haradinaj ocenio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom.
Close
Vremenska prognoza
fog
1°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve