Vesti
01.06.2023. 14:11
Beta

U fokusu

Vučić: "Zahvalio sam Makronu"

emanuel makron, 1. 6. 2023.
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Kišinjevu izrazio zabrinutost predsedniku Francuske Emanuelu Makronu zbog najnovije eskalacije nasilja na Kosovu.

Vučić je na Instagramu napisao da je Makronu, sa kojim se sastao na marginama Samita Evropske političke zajednice, zahvalio na "čvrstom stavu i podršci koju je pružio Srbiji povodom najnovijih dešavanja na Kosovu".

"Izrazio sam zabrinutost zbog najnovije eskalacije nasilja na Kosovu i razgovarao sa Makronom o daljim koracima u cilju održavanja mira i stabilnosti u regionu", naveo je Vučić.

Vučić je ranije danas objavio da je u Kišinjevu razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, navodeći da dele "istu posvećenost zajedničkoj budućnosti, miru i stabilnosti", a kao i sa predsednikom vlade Španije Pedrom Sančesom.

On je na Instagramu objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako sedi za stolom sa Fon der Lajen i premijerima Holandije i Albanije, Markom Ruteom i Edijem Ramom.

"Zahvalan sam predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na svemu što radi u cilju povezivanja zemalja regiona, kao i pridruživanja Zapadnog Balkana EU, i na tome što delimo istu posvećenost zajedničkoj budućnosti, miru i stabilnosti", napisao je Vučić.

On je odvojeno razgovarao sa liderima Holandije, Luksemburga, Austrije, Albanije, Grčke, Crne Gore, Severne Makedonije i srpskom članicom Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić uoči razgovora sa Šolcom i Makronom
Aleksandar Vučić

Moldavija

01.06.2023. 11:55

Vučić uoči razgovora sa Šolcom i Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak po dolasku na samit Evropske političke zajednice u Moldaviji da će na marginama skupa o situaciji na severu Kosova razgovarati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i da će je najvažnije da se sačuva mir.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve