Vesti
22.12.2023. 21:50

Neopoziva ostavka

Vuk Jeremić nije više predsednik Narodne stranke

1
Izvor: ATAIMAGES / Vladimir Vasic

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je saopštio da je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju zbog rezultata svoje stranke na izborima 17. decembra.

Jeremić je na platformi X rekao da je odluku doneo pre nekoliko dana, a da ju je večeras saopštio članovima Predsedništva Narodne stranke.

"Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke, i neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima. Ponosim se što sam u prethodnih šest godina imao čast da predvodim izuzetne ljude kojima je interes naroda i Srbije bio na prvom mestu", rekao je Jeremić.

Dodao je da će novi lider Narodne stranke biti izabran na Izbornoj skupštini stranke.

"Ja se neću ponovo kandidovati za predsednika, ali novo rukovodstvo će imati moju bezrezervnu podršku. O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke, odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu", naveo je Jeremić.

Saopštio je da, nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima su izbori održani, "nema sumnje je da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac" u političkom životu zemlje.

Prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije, Narodna stranka je na vanrednim parlamentarnim izborima koji su održani 17. decembra osvojila 0,88 odsto glasova birača.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve