Vesti
04.02.2021. 15:01
Tanjug

VULIN: Nećemo dozvoliti stvaranje novog zemunskog klana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je da je u akciji MUP-a, BIA, i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe i poručio da se neće dozvoliti stvaranje nekog novog "zemunskog klana" u Srbiji.

"Uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković, a koju osnovano sumnjičimo za ubistva, iznude, otmice i dilovanje drogom", rekao je Vulin na pres konferenciji u Palati Srbija.

Ministar je istakao da je Srbija ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti sebi da se stvori neki novi "zemunski klan" i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države i da mogu da ubijaju i otimaju, diluju, reketiraju, a da mogu da prođu nekažnjeno.

Povezane vesti - Jedan metak za dve mete

"Zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal po čijem nalogu su MUP i BIA postupile, možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto", naglasio je Vulin, ukazujući da su uhapšeni ljudi koji su “ubijali, mučili, vršili najstrašnija krivivna dela o kojima je teško i govoriti".

Istakao je da je za samo 100 dana od najave predsednika Aleksandra Vucicća da će se Srbija obračunati sa organizovanom kriminalom, uhapšen Darko Elez, a sada i Belivuk i njegovi partneri.

"Kada je predsednik Vučić to rekao bilo je onih koji su se smejali i bilo im je beskrajno zabavno da broje dane od njegove rečenice do hapšenja ovog ili onog kriminalca. Više se ne smeju, ili ne bi trebalo da se smeju, ako već ne mogu da se postide i kažu jedno ljudsko oprosti, onda bar mogu da ćute, jer građani Srbije mogu da vide ko se bori protiv organizovanog kriminala", rekao je ministar.

Povezane vesti - Zima kod „kavčana“

Istakao je da se tako vodi rat protiv organizovanog kriminala i od Srbije pravi bolje i bezbednije mesto.

"Možete da volite ili ne volite Aleksandra Vucića, ali morate da poštujete rezultete. Ovo su rezutlati i zbog ovoga je Srbija bolje i sigurnije mesto", poručio je Vulin.

Zahvalio je tužiocu za organizovani kriminal Mladenu Nenadiću na hrabrosti i odlučnosti, direktoru BIA Bratislavu Gašiću, koji je, prema rečima Vulina, “toliko uporan i ne dozvoljava da i najmanja informacija ne bude iskorišćena baš kako treba, i rezultati se vide”, kao i drugim pripadnicima SPBOK i MUP-a.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve