Vesti
07.03.2021. 01:25
Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić

VULIN: Vučić i članovi porodice prisluškivani 1.572 puta

tan2021-3-6_22151403_0.jpg

Predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani su 1.572 puta, ilegalno i bez pravnog osnova, saopštio je večeras ministar

Predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani su 1.572 puta, ilegalno i bez pravnog osnova, saopštio je večeras ministar unutrašnjiih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je posle sednica Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je to utvrđeno u končanoj istrazi, koja pokazala da je ovo krivično delo potpuno nesporno i sve u vezi s tim je predato Tužilaštvu.

"Došli smo do nespornih dokaza da je prema predsedniku i njegovoj porodici bilo 1.572 telefonskih kontakata. Svi kontakti su beleženi kao ilegalni i kao takvi bili evidentirani bez pravnog osnova, policijskog rezona, transkript razgovora bio skidan ''na belo'' i nošeni pojednim visokim funkcionerima u MUP-u", rekao je Vulin.

Povezane vesti - VUČIĆ: Sve što žele od nas je da prihvatimo nezavisnost Kosova

Osim kršenja ljudskih prava, predsednika Vučića i članova njegove porodice, Andreja, Anđelka i Danila grubo je prekršen sistem, kazao je Vulin.

[caption id="attachment_322169" align="alignnone" width="631"]FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg[/caption]

Reč je o sistemu koji treba da štiti građane, a ne da ih na bilo koji način dovodi u poziciju da se njihova privatna komunikacija u kojima nije bilo inskriminišućih razgovora, komunikacija neovlašćeno koristi i stavlja na uvid.

"MUP završio svoj posao, izvesni broj pripadnika stavljen na poligaraf i svi su pali na pitanja koji se odnose na nelegalno prisluškivanje predsedinka", rekao je Vulin.

Očekuje se, dodao je da Tužilaštvo formuliše kvalifikaciju dela i da se završi pred pravosudnim organima.

"Ovo što se desilo ne sme više nikada nikkome da se desi u Srbiji", poručio je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve