Vesti
03.10.2022. 14:33
Beta

Aleksandar Vučić

"Za šest meseci možemo da izgubimo sve što smo uradili za deset godina"

Vučić Aleksandar
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Budimpešti da je situacija u svetu grozna i biće još gora jer sve što je urađeno u poslednjih deset godina, može da nestane za šest meseci.

On je na konferenciji za novinare na samitu lidera Srbije, Mađarske i Austrije rekao da sve što je urađeno može da nestane ne krivicom Srbije, ni Madjarske i Austrije.
 

"Trošimo sve pare. Sve što smo uradili za poslednjih deset godina kako treba, promenili zemlju, reindustrijalizovali je, imaćemo više od tri milijarde evra trgovinske razmene sa Mađarskom, skoro dve sa Austrijom. Sve što smo uradili može da nestane za šest meseci, ne našom krivicom, 'krompir' je naša krivica, ništa, kao i Mađarske i Austrije", rekao je Vučić.
 

Dodao je da nije samo pitanje da li će biti gasa za domaćinstva, a i da se kaže i da će ga biti, pitanje je šta raditi sa kompanijama.

"Ko će da plati tu cenu, ako je plaća država, odakle nam para, ako plaćaju kompanije, one neće moći da izdrže, zatvaraće se u regionu i šoping molovi jer ne mogu da plate račun za gas", rekao je Vučić.

Srbija, prema njegovim rečima i dalje drži cenu gasa kao socijalnu kategoriju, ali "država gubi novac, ogroman".

On je rekao da Srbija ne može da se meri sa Nemcima i Francuzima, jer je "slaba karika, a ima i još slabijih i teško je zamisliti kako je njima".

"Bogati mogu da dostavljaju kompanijama pare, a odakle mi to da uradimo, osim da ih subvencionišemo kroz nižu cenu struje", rekao je Vučić.
 

Istakao je "pomagaćemo jedni drugima", i da bi, kada bi sutra mogao da nastupi mir, skakao od radosti kao Sergej Bubka šest metara, ali bez motke.
 

"Nažalost ovo će da traje i da traje ko zna koliko vremena i zato je važno da imamo jedni druge i da možemo da razgovaramo i da pomažemo jedi drugima, inače situacija je grozna. Lakše je kad imate prijatelja i kada možete jedni drugima da pomognete koliko je moguće", rekao Vučić.
 
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić i Hil o saradnji, energetici, Zapadnom Balkanu
1

Još jedan sastanak

29.09.2022. 14:25

Vučić i Hil o saradnji, energetici, Zapadnom Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom o bilateralnim odnosima i jačanju saradnje u svim oblastima, uključujući energetiku i o ključnim problemima u regionu Zapadnog Balkana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve