Vesti
17.06.2021. 17:33
Tanjug

"Zabrinuti smo"

Zaharova: SAD podrivaju međunarodne napore dajući oružje Prištini

Marija Zaharova
Izvor: EPA / SERGEI ILNITSKY

Sjedinjene Američke Države, isporučujući oružje i vojnu tehniku vlastima u Prištini, otvoreno potkopavaju međunarodne napore za osiguranje mira i stabilnosti na Balkanu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Brinu nas saopštenja o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini. Ovim SAD otvoreno potkopavaju međunarodne napore koji su usmereni na osiguranje mira i stabilnosti na Balkanu", rekla je Zaharova.

Zaharova je dodala da je plan Vašingtona da u pokrajini "formira vrstu vojske" što, kako je naglasila, predstavlja direktno, flagrantno kršenje tacaka Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, prenosi Sputnjik.

"Pozivamo sve koji nisu ravnodušni prema sudbini Balkana i budućnosti ovog osetljivog regiona da ne dozvole poteze koji mogu dovesti do destabilizacije, akumulacije eksplozivnog konfliktnog potencijala", zaključila je Zaharova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od Bajdena za srećan put
Džo Bajden

Dijalog u Briselu

14.06.2021. 08:00

Od Bajdena za srećan put

„Sve što je potpisano mora da se sprovede. Nije to samo pritisak na Prištinu i formiranje Zajednice srpskih opština, već i na Srbiju koja će morati da prizna Kosovo u postojećim granicama“, ističe Šeholi.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
14°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve