Vesti
31.08.2022. 14:20
Beta

Viši sud u Beogradu

Zakazano suđenje četvorici hrvatskih pilota za 14. oktobar

Sud
Izvor: Shutterstock

Viši sud  u Beogradu zakazao je za 14. oktobar suđenje četvorici hrvatskih oficira koj se terete da su u avgustu 1995. raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti, saznaje Politika.

 

Postupak po optužnici koju je protiv Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića, podiglo spsko tužilaštvo za ratne zločine zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništvba u saizvršilštvu vodiće veće kojem će predsedvati sudija Vladimir Duruz.

Iako je tužilaštvo za ratne zločine prilikom podizanja optužnice predložilo da se postupak protiv okrivljenih vodi u njihovom odustvo, po saznanjima Politike, Viši sud nije doneo odluku o tome.

Branilac prvookviljenog Mikca, advokat Aleksandar Olenik je rekao da je jasno da je na Petrovačkoj cesti izvršen ratni zločin, da postoji veliki broj dokaza, svedoka i žrtava koji potvrdjuju da su 7. i 8. avgusta 1995. hrvatski avioni bombardovali izbegličku kolonu... i dodao da je "suština da u konkretnom postupku nema dokaza upravo protiv četvorice okrivljenih".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Potukli se piloti, i to tokom leta aviona!
piloti, avion, pilot

Verovali ili ne

30.08.2022. 13:10

Potukli se piloti, i to tokom leta aviona!

Piloti Er Fransa su pod istragom nakon fizičkog obračuna u kabini na letu Ženeva-Pariz u junu, koja je navela francuske istražitelje da traže strože bezbednosne protokole, saopštio je zvaničnik Er Fransa.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve