Vesti
07.04.2023. 07:15
Beta

Aleksandar Vučić

"Zapad nas je tukao da bi nam oteo Kosovo, a ne zbog Miloševića"

Kosovo
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zapadne zemlje bombardovale Jugoslaviju da bi Kosovo bilo nezavisno, a ne zbog politike tadašnjeg srpskog lidera Slobodana Miloševića.

"Oni koji su nas tukli, nisu to radili zbog Slobodana Miloševića, već zbog svojih geopolitičkih interesa, da bi nama oteli Kosovo. I još se čudom čude kako se to koprcamo i kako to štitimo međunarodno pravo i Povelju UN", rekao je Vučić za RTS.
 

Vučić je kazao da Beograd pomaže Srbima na Kosovu davanjem "ogromnog novca" i diplomatskom borbom, a da sukob sa NATO-om i zapadnim svetom žele jedino "neodgovorni ljudi".

"Ko god misli da treba da idemo u sukob sa NATO-om, ja ću mu reći da taj nije normalan. Da li čeznem za sukobom sa NATO-om, ne, i daću sve od sebe da ga nikada ne bude. Sve i da to želite, imamo li šansu da to dobijemo? A ne želim ga jer ne mislim da nam treba svađa i sukob sa zapadnim svetom", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o tome kada će se održati izbori
Izbori

Predsednik Srbije

06.04.2023. 22:52

Vučić o tome kada će se održati izbori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će vanredni parlamentarni i beogradski izbori biti održani kada ih opozicija zatraži.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve