Vesti
09.06.2020. 14:38
Vijesti

Zašto Crna Gora drži rampu prema Srbiji?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlasti u Crnoj Gori danas su poručile da će struka doneti odluku o tome da li će građani Srbije moći u Crnu Goru bez karantina.

Podsetimo, nakon što je Srbija objavila da je u jednom danu izlečeno više od 4.000 obolelih od kovid 19 Institut za javno zdravlje Crne Gore tražio je pojašnjenje od kolega iz Srbije.

"Struka će odlučiti hoćemo li otvoriti granice prema Srbiji na osnovu odgovora koji ćemo dobiti od Batuta. Kakvu su metodologiju primenili, šta se to promijenilo tokom noći, koja su objašnjenja u pitanju, to ćemo videti. Ne bavimo se politikom, nas interesuje naša država", rekla je pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović, prenose Vijesti.

Pročitajte još: Novo hrvatsko prekrajanje istorije

Ona je rekla da je "neobično u ovoj priči je to što su u Srbiji prethodno testirali dva puta, a sada jednom".

"Institut za javno zdravlje Crne Gore doneo je određene protokole po kojima smo se vodili, gde je pacijent od trenutka otkako nije imao simptome dva puta testiran, i test je trebao da bude negativan, i to se odlično pokazalo. Bili smo potpuno bezbedni. Koji je princip je Srbija preduzela, videćemo. Nas isključuivo interesuje naša država", rekla je Miranović.

Govoreći o otvaranju granica drugih zemalja za građane Crne Gore, kazala je da je to stvar diplomatije.

"Ne treba da razmišljamo ko proširuje spiskove i na koji način. Hoće li da nas uvrste u spisak, to je stvar diplomatije", rekla je Miranović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve