Vesti
19.06.2023. 21:40
R. E.

Problemi...

Zbog čega Er Srbija otkazuje letove i do kada će to trajati

ersrbija, avion
Izvor: Shutterstock

Letnja turistička sezona tek počinje, a putnici koji avionom planiraju put iz Srbije već su se susreli sa problemima, jer je Er Srbija prinuđena da otkazuje letove.

Usled kombinovanog delovanja većeg broja nepovoljnih faktora, pre svega kasnijeg ulaska u flotu pojedinih aviona koji su bili planirani, kao i kasnijeg izlaska sa radova nekoliko aviona zbog usporenog lanca snabdevanja rezervnih delova na globalnom nivou, pa do faznih kašnjenja usled velikih problema pojedinih aerodroma sa njihovim ljudstvom, nepovoljnih vremenskih uslova i posledičnog gubljenja slotova, Er Srbija je prinuđena da u narednom periodu reorganizuje i optimizuje saobraćaj u svojoj mreži destinacija, saopštili su iz nacionalne avio-kompanije.

Nekoliko letova već je otkazano, a iz Er Srbije navode da su kašnjenja i otkazivanja i dalje moguća, i da je reč o još jednom izazovnom letu.

"Moguća su kašnjenja, moguće je da će i dalje biti otkazivanje letova, ne samo kod nas, pričam generalno, zato je potrebno da putnici shvate da je ovo još jedna izazovna godina, još jedno izazovno leto", rekao je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije.

Direktor Jute Aleksandar Seničić naveo je da se sa problemima ne susreću samo putnici iz Srbije.

"Nije samo Er Srbija otkazala ovako veliki broj letova, i druge kompanije su to uradile, ali nažalost ulazimo u turističku sezonu kada će to biti sigurno daleko veći problem", rekao je Seničić.

A šta se savetuje putnicima?

Putnicima se savetuje da zbog otkazivanja leta ne traže odštetu, nego prebacivanje na sledeći let iste avio-kompanije.

"Avio-kompanija ima obavezu da ili prerutira putnika ili preko svoje ili neke druge kompanije, i putnika dovede na mesto za koje je uzeo kartu, ukoliko to nije u mogućnosti, onda je u obavezi da pokrije troškove putnika do momenta realizacije samog leta ili izvrši povraćaj ukupnog iznosa avio-karte", istakao je za RTS Seničić.

Upućeni su saglasni da, ako ste kupili kartu direktno od Er Srbije, trebalo bi na vreme da dobijete obaveštenje ukoliko avion kasni ili je otkazan.

"Moguće je da će biti optimizacija letova, moguće je da će biti pomeranje letova, ali od izuzetne je važnosti da svi koji ovog leta budu putovali avionom, da li u redovnom ili čarter saobraćaju budu sigurni da imaju adekvatne kontakte na svojim rezervacijama bez obzira da li su kupili kartu direktno od avio kompanije ili preko turističkih agencija, kako bi u slučaju bilo kakve vrste poremećaja svaki putnik blagovremeno bio obavešten", naveo je Bojan Aranđelović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poleteo prvi kineski putnički avion (VIDEO)
1

Domaća proizvodnja

28.05.2023. 14:00

Poleteo prvi kineski putnički avion (VIDEO)

Prvi kineski putnički avion domaće proizvodnje poleteo je na svoj prvi komercijalni let u nastojanju Pekinga da se u proizvodnji takmiči sa zapadnim industrijskim gigantima Boingom i Erbasom.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve