Vesti
02.11.2021. 19:25
R.E.

"Ne bavim se prošlošću"

Zdravko Krivokapić u Beogradu: Nema antisrpske politike

Zdravko Krivokapić, 2. 11. 2021.
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

"Moj dolazak u Beograd treba da bude početak ili začetak nove putanje koja će biti obostrano korisni odnosi Srbije i Crne Gore i na blagostanje obe države", rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

On je za RTS rekao da je za relacije između dve zemlje možda kriva i jedna i druga strana, ali da ne želi da se bavi prošlosću i da to dokazuje i ova poseta.

Na pitanje zašto odnosi dve zemlje ne prate i dobre odnose građana Srbije i Crne Gore i da je jedno od njegovih obećanja bila promena Ðukanovićeve politike za koju se moglo reći i da je antisrpska, Krivokapić je istakao da trenutno nema antisrpske politike.

"Trenutno nema antisrpske politike ni bilo koje druge osim one proevropske, prodemokratske i prograđanske, i naravno procrogorske, a to znači da onim ljudima koji zive na tim prostorima Vlada treba da obezbedi najbolje uslove i bolji kvalitet života", rekao je Krivokapić.

Na konstataciju da dve zemlje i dalje nemaju ambasadore, Krivokapić je rekao da je u nadležnosti predsednika Crne Gore odabir ambasadora i da je on odbio predlog da ambasador u Beogradu bude Želidrag Nikčević iz, kako je rekao, njemu poznatih razloga.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krivokapić: Ekspertska vlada najbolji model
Zdravko Krivokapić

Crna Gora

16.09.2021. 18:35

Krivokapić: Ekspertska vlada najbolji model

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da će veoma pažljivo razmotriti sve nove inicijative i predloge za unapređenje rada vlade, koje su došle i koje budu dolazile od predstavnika parlamentarne većine, i iza kojih, kako je naveo, stoji najmanje 41 poslanik.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve