“ŽELIM VAM USPEH” Server Kurtiju: Nisam zamišljao da ćete postati premijer

“ŽELIM VAM USPEH” Server Kurtiju: Nisam zamišljao da ćete postati premijer

(BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO)


Američki analitičar Danijel Server čestitao je Aljbinu Kurtiju na izboru za kosovskog premijera ujedno se prisetivši svog prvog susreta sa Kurtijem u Prištini pre 21 godinu, kada je prvi čovek Samoopredeljenja bio desna ruka Ademu Demaćiju.

“Kad smo se prvi put sreli, nisam ni zamišljao da ćete postati premijer nezavisnog Kosova sa težnjama da pristupi u NATO i EU. Ovo je privilegija koju ste postigli veštinom i odlučnošću. Želim vam uspeh”, poručio je Server, podsećajući da se Kosovo sada suočava sa mnogim izazovima, prenosi Kosovo online.

Iako kaže da na Kosovu ne postoji brzo rešenje za mnogo problema Kurti može odmah da preduzme neke korake koji vode na pravi put. Sa tim u vezi, on smatra da bi ukidanjem takse na srpske proizvode EU održala svoje obećanje o ukidanju viza.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

“Entuzijasta sam kada je u pitanju članstvo Kosova u EU i skeptičan sam prema predlozima kao što je  mini-Šengen”, rekao je Server koji je izrazio sumnju u nastavak dijaloga između Kosova i Srbije u bliskoj budućnosti.

Povezane vesti – “TRAMPU TREBA USPEH NA KOSOVU” Server: Da bi skrenuo pažnju sa impičmenta

“Evropljani i Amerikanci mogu da izvrše pritisak na vas da što pre nastavite dijalog sa Beogradom. Ne vidim nikakvu prednost Kosova sada pre parlamentarnih izbora u Srbiji u aprilu, jer bi međunarodni zvaničnici morali nešto uzeti za predsednika Vučića da bi on imao prednost u svojoj predizbornoj kampanji”, rekao je Server.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar