Vesti
21.09.2019. 15:26
Tanjug

VUČIĆ SA DODIKOM: Sukob bi značio ekononski krah i kraj za sve nas

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima Republike Srpske i srspkim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, da su podelili zabrinutost zbog Deklaracije SDA, da su konstatovali da problem postoji, ali da je njegov apel da pokažu punu uzdrzanost i da ne reaguju prenagljeno.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da nam je mir potreban kao "hleb nasušni" i da je ove ljude i njihovu zabrinutost potpuno razumeo, ali da ih je zamolio da ne reaguju prenagljeno. Takođe je odbacio stalne prigovore da se Srbija navodno meša u unutrašnje stvari BiH, iako je potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma.

https://www.instagram.com/p/B2rMbf5oPp9/?utm_source=ig_web_copy_link

"Neki smatraju da će Srbija dok god postoji biti suviše velika i jaka. I kada bismo je skoro uništili, ne bi bila onoliko mala koliko bi oni želeli. Politika Srbije je razgovor, dijalog, očuvanje mira i stabilnosti. Moj poziv je na uzdržanost i šta god mi možemo da učinimo da tenzije smanjimo... Apel Srbima u ime Srbije, zato što nam je mir potreban kao hleb nasušni. A Srbija će biti uz svoj narod, nećemo ponoviti one odnose koje smo imali nekada i koji su nas koštali mnogo, života ljudi", rekao je Vučić.

 On je istakao da bi "bilo kakav sukob značio ekonomski krah i kraj dobre budućnosti za sve nas".

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Povezane vesti - "POŠTOVATI DEJTON": Ambasada SAD zabrinuta zbog stavova u Deklaraciji SDA

Dodik je uoči sastanka najavio da će od predsednika Srbije, koja je jedan od potpisnika i garanta Dejtonskog sporazuma, tražiti da garantuje postojanje Republike Srpske u skladu sa tim sporazumom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvuju i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Na skupu u sedištu predsednika Srbije su i premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandsar Vulin i drugi ministri srpske vlade.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve