Vesti
05.04.2022. 12:05

Izbori

Zorana Mihajlović: Dačić neće biti premijer

Zorana Mihajlović
Izvor: MRE / ZORAN PETROVIC

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlovići izjavila je da predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić neće biti premijer, iako ga je njegova lista na izborima kandidovala za to mesto.

"Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS-om, mislim da se mnogi kače na ledja SNS-a i predsednika Alaksandra Vučića. Došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije", rekla je Mihajlović za TV Hepi.
 

Ona je navela da su mnoge stranke na izborima zloupotrebile krizu u Ukrajini, dok su SNS i Vučić donosili odluke u interesu države, a ne stranke.

Zorana Mihajlović
Izvor: MRE / ZORAN PETROVIC

"Što se tiče SPS-a, oni se raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu. Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju, navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, "za SNS je bilo jednostavnije da ne donosimo nikakvu odluku u vezi sa ratom u Ukrajini i bolje bismo prošli, ali gledali smo interes države, a ne stranke".

"Zbog toga je predsednik Vučić i pobedio, jer ljudi imaju poverenja u njega, znaju da će dobro da razmisli i da donosi odluke mudro i hrabro", rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: Trenutno vlada antiruska histerija
Ivica Dačić

"Očekuju od nas sankcije"

19.03.2022. 18:05

Dačić: Trenutno vlada antiruska histerija

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, koji je i nosilac njene izborne liste, poručio je da su oni koji su za uvođenje sankcija Rusiji, protiv Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve