Vesti
19.03.2022. 18:05
Beta

"Očekuju od nas sankcije"

Dačić: Trenutno vlada antiruska histerija

Ivica Dačić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, koji je i nosilac njene izborne liste, poručio je da su oni koji su za uvođenje sankcija Rusiji, protiv Srbije.

"Pošto je trenutno antiruska histerija, od nas se očekuje da uvedemo sankcije Rusiji. Oni koji su narušili naš teritorijalni integritet hoće da se posvađamo sa našim saveznicima koji jedini mogu i ulažu veto na status КiM", rekao je Dačić, u kampanji, prilikom obilaska Merošine, Gadžinog Hana, Pirota i Knjaževca.
 

Dačić je upitao, "a hoće li Zapad  da povuče priznanje Кosova?", prenela je informativna služba SPS.

"Jer ako su oni za princip teritorijalnog integriteta valjda je logično da povuku priznanje Кosova. Ne, neće oni da povuku priznanje, oni hoće da doguraju Кosovo do svih EU institucija, a jedina koja može u tome da ih spreči je Rusija", rekao je Dačić, koji je u kampanji sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: Kad čujem Stoltenberga dođe mi da skočim sa...
Ivica Dačić

"Ne znam šta da uradim"

10.03.2022. 13:05

Dačić: Kad čujem Stoltenberga dođe mi da skočim sa...

Predsednik Socijalisičke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da se Srbija "principijeno" postavila prema dešavanjima u Ukrajini i da "neće uvoditi sancije Rusiji, ne zbog toga što se plašimo Rusije, već zato što bi to bilo na štetu Srbije".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve