Vesti
05.09.2022. 10:00
Beta

Ministarka

Zorana Mihajlović o prijavi protiv Milorada Grčića

Zorana Mihajlović
Izvor: MRE / ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da to ministarstvo nije još uvek dobilo informaciju da je povučena krivična prijava protiv bivšeg vršioca dužnosti Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića.

"Nismo videli zvaničana odgovor, videli smo to po novinama ali znate šta, možda je ta odluka po nekom pravu ali nikako nije ni po zdravoj logici ni po pravdi", rekla je ona za televiziju Prva.

Pera Detlić u EPS-u

Zašto nije bilo struje?

Milorad Grčić

Zašto nije bilo struje?

18.12.2021. 00:31

Pera Detlić u EPS-u

Mihajlović je podsetila da je resorno ministarstvo predalo Tužilaštvu za organizovani kriminal tu krivičnu prijavu zato što Grčića, kako je kazala, smatramo, kao generalnog direktora, "vrlo odgovornim" za situaciju koja se dešavala u EPS- u svih ovih godina".

"On je bio prvo direktor rudarskog kopa, pa je onda bio generalni driektor EPS -a i mi danas plaćamo ove milijarde, verujte, jednim delom zbog jako lošeg upravlja EPS i to ne kaže Zorana, to kaže Fiskalni savet, to kažu svi sada", rekla je ona.
 

Grčić neće odgovarati zbog kolapsa u EPS-u, i odbačena je krivična prijava protiv njega, saznaje list Nova.

"U obrazloženju odluke se navodi da se zbog nesavesnih radnji, koje Ministarstvo energetike u svojoj prijavi pripisuje Grčiću, već vode postupci protiv njegovih potčinjenih službenika, kao i da ne postoje dokazi da je on bio njihov saučesnik – samo generalni direktor", piše Nova, preneo je portal Nova. rs.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Imenovao sam Grčića za mog pomoćnika zbog zasluga za Obrenovac"
Milorad Grčić

Miroslav Čučković

09.05.2022. 22:05

"Imenovao sam Grčića za mog pomoćnika zbog zasluga za Obrenovac"

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković potvrdio je da je imenovao bivšeg v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića za svog pomoćnika zbog, kako je naveo, zasluga za taj grad dok je bio na čelu EPS-a.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve