Vesti
23.01.2023. 23:14
Beta

Žozep Borel

"Predlozi EU Beogradu i Prištini doneli bi koristi obema stranama"

1
Izvor: Beta / European Council

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je u Briselu da bi napredak u procesu normalizacije odnosa na osnovu predloga EU za Kosovo koji je predstavljen Beogradu i Prištini, doneo značajne koristi obema stranama.

Posle sastanka ministara spoljnih poslova članica EU, Borel je novinarima rekao da je to "jedini način da se prekine začarani krug krize na terenu i da se smanji rizik od dalje eskalacije".

"Očekujemo ozbiljnu posvećenost i spremnost dve strane za konstruktivan angažman kako bi se došlo do napretka na osnovu predloga EU", naveo je Borel.

On je rekao i da je obavestio šefove diplomatija članica EU o razgovorima koje je specijalni predstavnik za dijalog Miroslav Lajčak, zajedno sa predstavnicima SAD, Nemačke, Francuske i Italije, imao u petak u Beogradu i Prištini, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lajčak: "Vučić pokazao spremnost za teške odluke u interesu mira"
1

Sastanak u Beogradu

20.01.2023. 18:31

Lajčak: "Vučić pokazao spremnost za teške odluke u interesu mira"

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u Beogradu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao odgovoran pristup i spremnost da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive Srbije.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
10°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve