Vesti
29.08.2019. 11:26
ekspres

ZVANIČNICI EU POČELI RAZGOVORE U SKUPŠTINI: Slede sastanci sa SNS, opozicijom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, započeli su danas u parlamentu razgovore sa šefovima poslaničkih grupa i narodnim poslanicima, sastankom s predstavncima SNS.

Naprednjake na sastanku predstavlja zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić.

Sastanku prisustvuje i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Nešto ranije, u devet sati, u skupštini je počeo i sastanak predsednice parlamenta Maje Gojković sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Prema agendi u koju je Tanjug imao uvid, prvi od planiranih osam sastanaka, dvojica bivših evroparlamentarca, imaće sa SNS u trajanju od oko 45 minuta.

Zatim sledi razgovor s predstavnicima poslaničke grupe SPS, a nakon toga i razgovor s liderom radikala Vojislavom Šešeljom, a i ovi razgovori bi trebalo da traju po 45 minuta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Četvrti u nizu susreta biće sastanak s poslanicima koji nisu članovi poslaničkih grupa i poslaničke grupe Klub samostalnih poslanika - Marinikom Tepić, Boškom Obradovićem i Zoranom Živkovićem, a prema agendi, predviđeno je da taj razgovor traje 15 minuta duže.

Sledi sastanak s predstavnicima poslaničke grupe DS, potom razgovor sa poslanicima grupe LDP-LSV-SDA Sandžaka, sa kojima će Kukan i Flekenštajn razgovarati po 45 minuta.

Nakon toga, Kukan i Flekenštajn će se susresti s predstavnicima poslaničke grupe SDS-Narodna stranka i poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije - Marko Ðurišić i Sanda Rašković Ivić, a predviđeno je da taj sastanak traje ceo sat.

Poslednji u nizu sastanaka je s predstavnicima Stranke moderne Srbije, koji će, prema agendi trajati 45 minuta.

Takođe, zatražen je i sastanak sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U LDP-u Tanjugu je rečeno da su dobili poziv i da će se doći na sastanak.

Troje poslanika DS takođe će prisustvovati sastanku sa Kukanom i Flekenštajnom, rekla je za Tanjug poslanica te stranke Gordana Čomić i dodala da ne zna da li su sve poslaničke grupe prihvatile poziv, ali zna da demokrate jesu.

O poseti Kukana i Flekenštajna šturi su podaci, a Tanjug nije do danas mogao da dobije nijednu zvaničnu informaciju u Briselu o sadržaju njihove posete.

Neformalno, u diplomatskim izvorima, agenciji je rečeno da njih dvojica dolaze na inicijativu Evropskog parlamenta.

"Oni imaju nameru da se sretnu sa svim relevatnim političkim igračima", nezvanično u tim izvorima kažu za Tanjug i dodaju da izjava neće biti te da je moguće samo eventualno saopštenje na kraju posete.

Povezane informacije - ĐURIĆ: Jedinstveno izaći na izbore na Kosovu i Metohiji

Prema nezvaničnim informacijama, razgovori su planirani i za petak pre podne, moguće s predstavnicima vanparlamentarne opozicije.

U PSG potvrđuju za Tanjug da su dobili poziv za sastanak u petak i da će se odazvati.

Inače, predsednik PSG Sergej Trifunović zatražio je posredništvo EU u dijalogu vlasti i opozicije, u pismu Dejvidu Mekalisteru.

Osim ovoga, format sastanka u petak i ostali učesnici još nisu poznati.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
08.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve