Zdravlje
06.12.2022. 17:05
R. E.

Grad Beograd

Finansijska podrška savetovalištu "Halo beba"

Beba, dojenje
Izvor: Shutterstock

Sekretarijat za zdravstvo i ove godine finansijski je podržao i omogućio kontinuitet u funkcionisanju telefonskog savetovališta „Halo beba” Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

"Halo beba" je 24-časovno telefonsko savetovalište za pomoć i podršku porodicama sa trudnicama, porodiljama, novorođenim bebama i malom decom sa teritorije Beograda, ali i širom Srbije.

U dežurnom centru rade edukovane medicinske sestre koje sa posebnom pažnjom i strpljenjem pomažu roditeljima u donošenju odluka vezanih za zdravlje, pravilnu ishranu, negu, rast i razvoj dece, pružajući adekvatne i pravovremene informacije, poruke i savete, u skladu sa savremenim medicinskim stavovima, prilagođene potrebama deteta i porodice. Kao stručni konsultanti angažovani su i lekari specijalisti različitih profila.

U 2022. godini ostvareno je više od 120.000 poziva, koji su se uglavnom odnosili na negu dece tokom akutnih bolesti, najčešće respiratornih, promene na koži i sluzokoži, higijenu, dnevni ritam deteta, prirodnu ishranu, stimulaciju razvoja...

Za više informacija o zdravlju i razvoju dece na raspolaganju su i dodatni sadržaji na sajtu halobeba.rs koja beleži prosečno 100.000 poseta mesečno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dobro zdravlje za nove nade
beba

Da se nove nade rode

25.11.2022. 15:21

Dobro zdravlje za nove nade

Polovinom novembra svet je sa uzbuđenjem pratio vesti o rođenju osmomilijarditog stanovnika. Tim povodom, Ujedinjene nacije su saopštile da svetska populacija nastavlja da raste, ali da se tempo usporava u odnosu na ranije periode.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve