Zdravlje
19.11.2022. 07:05
R.E.

Poseti ga!

"Karavan ljubavi" po prvi put u Beogradu

dobrovoljno davanje krvi
Izvor: Shutterstock

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja se dve godine zaredom sprovodila u Novom Sadu, po prvi put će se održati u Beogradu od 19. do 21. novembra

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, Centar za međunarodnu javnu politiku organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Karavan ljubavi" u Beogradu od subote, 19. novembra, do ponedeljka, 21. novembra, u periodu od 10 do 15 časova.

U subotu, 19. novembra, transfuziomobili Instituta biće locirani ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu i ispred Ada Mall šoping centra, dok će u nedelju, 20. novembra, biti parkirani ispred Ušće šoping centra i ispred Tržnog centra "Banjica". Poslednjeg dana humanitarne akcije, u ponedeljak, 21. novembra, zainteresovani građani moći će da doniraju krv na platou ispred Gradske opštine Zvezdara i ispred starog Merkatora na Novom Beogradu.

Novosadski tim Centra za međunarodnu javnu politiku je tokom protekle dve godine u svom gradu, u okviru "Karavana ljubavi", sakupio preko 600 jedinica krvi čime je u velikoj meri doprineo stabilnom funkcionisanju zdravstvenog sistema u Srbiji. Ove godine se "Karavan ljubavi" seli u Beograd s ciljem da se nastavi i omasovi humanitarna akcija Centra, povećaju krvne rezerve u našoj zemlji i spasu ljudski životi.

Davanje krvi
Izvor: Shutterstock

Stoga se pozivaju svi zainteresovani građani da pokažu humanost, učine jedno dobro delo i doprinesu tome da krv čeka pacijente, a ne pacijenti krv.

Sve dobrovoljne davaoce krvi očekuju brojne nagrade i iznenađenja koja su obezbedili ovogodišnji prijatelji "Karavana ljubavi" – Biblioteka grada Beograda, Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle, Vukova zadužbina, Narodno pozorište, Atelje 212, Beogradski zoološki vrt, Laguna, Delfi knjižare, Profizikal, Domaće kiflice, Autonomna kanalizacija, štamparija SinagPrint i FTO Bezbednost.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Otkrivena nova krvna grupa
krv, transfuzija

Naučna istraživanja

08.10.2022. 06:35

Otkrivena nova krvna grupa

Iako je koncept podele krvnih grupa na A, B, AB i O odavno utvrđen, naučna istraživanja koja traju već decenjama konačno su izolovala i definisala novu, retku krvnu grupu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve