Zdravlje
26.08.2022. 11:00
Beta

Dr Olivera Ostojić

Korona među decom "miruje", ali...

Bolesno dete
Izvor: Shutterstock

Situacija sa koronom među decom je trenutno mirnija, ali bi to moglo da se promeni za dve do tri nedelje, posle početka nove školske godine, izjavila je načelnica Dečje klinike Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu dr Olivera Ostojić.

"Verovatno će za dve-tri nedelje po polasku u školu opet biti pojačana gužva jer neće biti samo kovida, već i drugh infekcija koje se vrate čim deca sednu u školske klupe", rekla je Ostojić za današnji list Nova.

Na Dečjoj klinici te bolnice trenutno je zbrinuto 13 dece pozitivne na kovid, a doktorka navodi da je njihova klinička slika mnogo blaža u odnosu na onu od pre dva meseca.

"Imamo najviše beba starih tri ili četiri meseca, a kod njih se javljaju blagi respiratorni simptomi, curenje nosa, blago povišena temperatura, proliv. Mnogo je dece koja imaju atipične simptome", kazala je Ostojić.
 

Dodala je da na Dečjoj klinici nema školske dece pozitivne na koronu i dodala da su tu uglavnom hospitalizovani mlađi od godinu dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Korona u Srbiji ne mari za godine, među zaraženima sve starosne grupe
Korona, kovid ambulanta

Zoran Bekić

15.08.2022. 09:50

Korona u Srbiji ne mari za godine, među zaraženima sve starosne grupe

Direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić izjavio je da je u prethodnih mesec dana u kovid ambulantama tog doma zdravlja pregledano oko 5.000 osoba, od kojih su polovina bili prvi pregledi, a 45 odsto pregledanih su bili pozitivni na korona virus.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve