Zdravlje
10.08.2022. 15:10
Beta

Novi talas

Od jeseni ćemo ponovo nositi maske?

Korona, pandemija
Izvor: Shutterstock

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović izjavio je da će ako brojevi zaraženih korona virusom budu rasli, neke mere morati da budu vraćene, a da će odluka o tome kako će đaci krenuti školu biti doneta za sedam dana.

Tiodorović je za "Blic" rekao da se razmatra vraćanje obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru na jesen.

"Čitave porodice se vraćaju sa odmora zaražene, normalno se kreću svi koji ne osećaju tegobe, a preporučene mere se nigde ne sprovode. Situacija je ozbiljna jer svakog dana imamo od 4.000 do preko 6.000 zaraženih", rekao je Tiodorović i dodao da posebno zabrinjava porast broja preminulih.

"Ako pogledamo strukturu hospitalizovanih, onda tu vidimo starije od 65 godina pa iznad 75, 80. Dominiraju nevakcinisani. Ima i vakcinisanih, ali oni imaju ozbiljne pridružene bolesti", kazao je.

Tiodorović je istakao da se novi jači udar korone očekuje u septembru i da će se pratiti da li će se pojaviti nova vakcina koja je prilagođenija omikron soju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Korona u Srbiji: "Potrebna lična odgovornost, a ne nove državne mere"
Korona, pandemija

Ivo Udovičić o koroni

01.08.2022. 11:46

Korona u Srbiji: "Potrebna lična odgovornost, a ne nove državne mere"

Komandant Vojne bolnice "Karaburma" Ivo Udovičić izjavio je da zbog aktuelne epidemiološke situacije sa korona virusom u Srbiji treba preduzeti neke mere i ponašati se odgovornije jer mnogi zaraženi ne pokazuju simptome, ali da te mere ne treba da propisuje država.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve