Zdravlje
21.07.2022. 16:00
Beta

Predrag Kon

O petoj dozi vakcine u Srbiji tek na jesen

Vakcinacija
Izvor: Shutterstock

Član republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, epidemiolog Predrag Kon izjavio je da bi na jesen mogla da se razmatra preporuka za petu dozu vakcine.

"To je na Nacionalnom komitetu za imunizaciju, koji bi to trebalo da prati. Ni Izrael, koji je ispred svih, nije još naveo petu dozu kao nešto što će administrirati građanima, a kod nas će to svakako ići sporije nego u Izraelu. Ali biće na dnevnom redu na jesen", rekao je Kon za današnji Kurir.

On je naveo da bi zbog zaraznosti aktuelnih varijanti korona virusa, praktično bila potrebna vakcinacija svaka tri meseca, ali da je "daleko realnije da se jednom godišnje obnavljaju busteri, ali ne za sve".

Govoreći o broju zaraženih u Srbiji, Kon je ocenio da ne sme biti iznenađenje ako dođe do petocfrenog broja slučajeva, naglašavajući da je trenutno turistička sezona, a kada je u pitanju septembar i početak školske godine, objasnio je da đaci neće imati problema ako klinička slika bude kao i do sada.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I korona "letuje" u Crnoj Gori
korona, maska, more

Treba znati

19.07.2022. 23:30

I korona "letuje" u Crnoj Gori

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori su od posledica korona virusa preminule dve osobe, dok je novoinficiranih 926, podaci su Instituta za javno zdravlje.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
9°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve