Zdravlje
29.07.2022. 10:29
Beta

Verica Jovanović

"Rezultat svakog drugog testiranja na koronavirus je pozitivan"

Koronavirus
Izvor: Shutterstock

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Doktor Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović izjavila je da svako drugo testiranje na koronavirus daje pozitivnost i da se pozitivnost povećala sa 37 na 50 odsto.

"Najveći broj građana javi se lekaru kada primeti određene simptome i znake virusne ili respiratorne infekcije. Sada svako drugo testiranje daje pozitivnost", rekla je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.
 

Ona je navela da svako ko ima potvrđenu infekciju koronavirusom ili primeti znake infekcije, treba da ostane u izolaciji sedam dana.
 

"Najvažnije je u ovom procesu ostati izolovan i na taj način sačuvati svoje najbliže i sprečiti širenje kovida u zajednici", rekla je direktorka Batuta.
 

Prema njenim rečima, vakcine protiv kovida-19 štite od komplikacija, a svako kome je prošlo pet meseci od primanja treće doze vakcine, treba da prime novu buster dozu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta do sada znamo o podvarijanti korone BA.5
Korona, pandemija

Omikron soj i dalje vlada

22.07.2022. 18:20

Šta do sada znamo o podvarijanti korone BA.5

Brojevi zaraženih koronavirusom se povećavaju iz dana u dan širom sveta, a slučajevi ponovne zaraze i obolevanja onih koji su vakcinisani su sve češći. Razlog ovome je mutacija omikron soja koronavirusa pod nazivom BA.5, koja je izuzetno zarazna, mada manje pogubna za većinu ljudi.
Close
Vremenska prognoza
fog
4°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve