Zdravlje
15.05.2023. 11:53
R.E.

U fokusu

Da li ste primetili OVE bilborde sa poznatim ličnostima?

bilbord, reklama
Izvor: Shutterstock

U Beogradu, ali i širom Srbije, su ovog ponedeljka osvanuli bilbordi sa različitim porukama i likovima naših poznatih glumaca i umetnika.

Svetlana Bojković, Miloš Timotijević, Inspektor Blaža, Miloš Petrović i Aleksandar Radojičić nam sa biliborda koji se mogu videti u Beogradu, Nišu, Novm Sadu, Čaču i Kragujevcu, poručuju:

''Ja sam glas svih onih, koji se bore u tišini'', ''Život bez bola nije privilegija, već svačije pravo''...

Reč je o kampanji čiji je cilj podrška osobama koje boluju od inflamatornih bolesti creva (IBC) - Kronove bolest i ulceroznog kolitisa.

1
Izvor: Promo

U Srbiji danas ima više od 10.000 obolelih, od kojih s emnogi suočavaju sa predrasudom da "im nije ništa" jer se njihova bolest ne vidi.

Svetski dan inflamatornih bolesti creva obeležava se 19. maja, a Udruženje obolelih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa i ove godine su na originalan način privukli pažnju javnosti.

Pored bilborda, Svetski dan IBC-a obeležiće se u svim centrima u Srbiji koji se bave lečenjem Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa, a centralni događaj biće održan od 19. do 21. maja na Zlatiboru, gde će se medicinske sestre koje se bave negom ovih obolelih okupiti zajedno sa lekarima i predstavnicima udruženja. 

1
Izvor: Promo

Pored glumaca, ovogodišnje aktivnosti podržalo je i Ministarstvo zdravlja, kao i mnogobrojne farmaceutske kompanije ali i kuvar Nenad Gladić - Lepi Brka, koji je obolele podržao serijalom epizoda u kojima prirpema jela i deli recepte za obolele od ovih bolesti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zapaljenske bolesti creva i trudnoća
Trudncia

Kronova bolest

19.05.2022. 14:30

Zapaljenske bolesti creva i trudnoća

Svetski dan zapaljenskih bolesti creva, odnosno Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa, obeležava se 19. maja. Od toga u svetu boluje oko 10 miliona osoba, dok se u Srbiji pretpostavlja da sa zapaljenskim bolestima creva živi oko 10.000 ljudi, od čega petinu čine mladi do 20 godina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve