Zdravlje
30.04.2024. 22:30
R.E./ Healthline

Reč stručnjaka

Znate li šta je "tiho odustajanje" od posla? Utiče na zdravlje...

posao, kancelarija
Izvor: Shutterstock

Novi trend, poznat kao" tiho odustajanje", podstiče zaposlene da rade minimum na poslu. Tiho odustajanje može dovesti do bolje ravnoteže između posla i života, kao i boljeg postavljanja granica. Ipak, ima i svoje mane...

Odustajanje od posla često dolazi sa nizom zahteva, kao što su podnošenje zahteva za odlazak, odrađivanje otkaznog roka i kreiranje dokumenta o prenosu. Ali novi fenomen, nazvan "tiho odustajanje", okreće ovu ideju naglavačke.

Jednostavno rečeno, ovaj termin znači raditi minimum.

Radite samo ono što se od vas traži. To može značiti da svaki dan završavate posao na vreme, uvek pravite pauzu za ručak ili odustajete od projekata koji nisu deo vaših radnih obaveza.

Neki to vide kao protivotrov za "kulturu guranja"- koncept koji sugeriše da moramo neumorno raditi, često do potpunog sagorevanja, kako bi postigli  svoje ciljeve.

Ako ste pod stresom ili se osećate nemotivisano na poslu, "tiho odustajanje" može izgledati kao dobra opcija koja vam omogućava da pronađete bolju ravnotežu između posla i života.

Na društvenim mrežava "tiho odustajanje" naziva se balzamom za naše zdravlje, ali da li se stručnjaci slažu?

"Tiho odustajanje"  i zdravlje

Psiholog Li Čembers kaže da je "tiho odustajanje" mehanizam koji se koristi kako bi se sprečio umor i prekomerni rad.

"To se takođe može manifestovati kada se ne vrednuju značajni napori u bilo kojoj ulozi, a nedostatak priznanja preusmerava ponašanje zaposlenih ka odvajanju od njihove uloge", rekao je Čembers, piše "Healthline".

On veruje da "tiho odustajanje" može biti korisno na više načina, posebno u poštovanju granica.

Budući da je"tiho odustajanje" relativno nov pojam, još uvek nema konkretnih istraživanja o njemu. Međutim, Čembers kaže da postoje jasne studije koje sugerišu da je postavljanje granica efikasan način za poboljšanje mentalnog zdravlja.

"Tiho odustajanje od posla potencijalno može poboljšati u postavljanju granica, kao i pomoći ljudima da se odmaknu od toksičnih performansi", napominje Čembers.

"To im može pružiti priliku da kontrolišu svoje vreme odmora i stvore prostor za razmišljanje o tome kako mogu da unesu blagostanje u svoj život", dodao je.

Tanja Tejlor, psihoterapeut, slaže se sa ovim rezimeom. Što se tiče mentalnog zdravlja, ona kaže da "tiho odustajanje" može osigurati da se naš kućni i radni život ne stapaju u jedno.

Pored toga, "tiho odustajanje" može dati više vremena za aktivnosti koje nas ispunjavaju, poput druženja sa prijateljima i porodicom.

"Kvalitetno vreme provedeno  sa prijateljima i porodicom ključna je komponenta poboljšanja našeg mentalnog zdravlja", primećuje Tejlor.

Mane "tihog" odustajanja od posla

Iako "tiho odustajanje" može sprečiti štetne efekte stresa, postoje i određeni rizici.

Postoji šansa da nadređeni ili saradnici primete da se više ne trudite, što zauzvrat može ugroziti vašu situaciju ili dovesti do toga da izgubite razvojne mogućnosti.

Čembers dodaje da "tiho odustajanje" takođe može imati štetan uticaj na osećaj lične samoaktualizacije.

"Tiho odustajanje može smanjiti vaš osećaj angažovanosti, posvećenosti i zadovoljstva, faktore našeg mentalnog i fizičkog zdravlja", objašnjava on.

"To može dovesti do toga da zaposleni osećaju da je njihova uloga besmislena, neprocenjiva i dosadna."

"Istraživanja pokazuju da manjak motivacije i angažovanja na poslu mogu dovesti do veće stope depresije među zaposlenima", napominje Tanja Tejlor.

Tejlor sugeriše da efikasnost "tihog odustajanja" za zdravlje i dobrobit može zavisiti od određene osobe.

Na primer, zaposleni koji vole da daju sve od sebe ili koji veruju da će se osećati krivim što se ne trude dovoljno, možda se neće osećati tako dobro. 

Kako "tiho" odustati?

Ako razmišljate o tome da "tiho" odustanete, pametno je prvo odmeriti sve prednosti i nedostatke.

Tejlor savetuje da sebi postavite nekoliko teških pitanja, poput uticaja koje bi ovo moglo imati na vašu buduću karijeru i koliko bi se osećali ispunjenim ispunjavanjem minimuma.

Sledeće na dnevnom redu je naučiti kako postaviti granice i upoznati se sa rečju sa kojom se mnogi od nas bore na poslu - NE.

"Na primer, ako ste postavili očekivanje da ćete biti dostupni 24/7, definitivno je vredno imati dobru i jasnu komunikaciju sa šefom o vašoj nameri da primenite efikasniju ravnotežu između posla i života", kaže Tejlor.

Ovakvi razgovori mogu se pokazati teškim za one koji izbegavaju konfrontaciju. 

Tejlor predlaže da ukratko objasnite negativan uticaj na vaš porodični život, a zauzvrat i negativan uticaj koji potencijalno mogao imati na vašu produktivnost na poslu.

Dakle, da li je "tiho" odustajanje efikasan način suočavanja sa stalnim pritiskom na posao i stresom koji dolazi sa tim?

S jedne strane, ovo vam može pružiti potreban predah, ali s druge strane može negativno uticati na zadovoljstvo poslom i na to kako se prema vama ponašaju šefovi i saradnici.

"Tiho odustajanje" nije odluka koju treba olako shvatiti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li ste čuli za sindrom "boreout"? Možda ga posedujete
Dosada

Dosada na poslu

17.12.2021. 14:38

Da li ste čuli za sindrom "boreout"? Možda ga posedujete

Dok jedni izgaraju na poslu, drugi se dosađuju i osećaju beskorisnim. Iako toga možda niste svesni ali dosada na poslu može da dovede do raznih psihičkih problema. Bilo da previše radite ili ne radite ništa, na kraju dana ni jedna druga situacija vas ne čini srećnim.
Close
Vremenska prognoza
light rain
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve