Život
17.08.2022. 23:25
R.E.

"Electric vehicles days"

Ako želite da testirate vrhunska električna vozila...

električni auto
Izvor: Shutterstock

Manifestacija posvećena električnim vozilima "Electric vehicles days" biće održana 8. i 9. septembra na Novosadskom sajmu, saopštili su organizatori.

Manifestacija će i ove godine okupiti veliki broj kompanija iz automobilske industrije kao i proizvođače delova prateće infastrukture za električna i hibridna vozila.

U okviru manifestacije biće održano i studentsko takmičenje "IEEE 4 Challenge", projekat namenjen studentima koji će rešavati probleme sa kojima se susreću inženjeri automobilske industrije.

Direktorka manifestacije Sanja Miković rekla je da će se u programu naći konferencije i diskusije, kao i izlagački deo gde će posetioci imati prilike da se upoznaju s mnogobrojnim vozilima električnog i hibridnog pogona.

"Novina ove godine će biti testing zona koja će možda biti i najatraktivnija posetiocima jer će moći da se bliže upoznaju i testiraju vrhunska električna, hibridna i plug-in vozila i njihove komponente", najavila je Miković.

Organizatori manifestacije su kompanija Ninamedija i novosadski Fakultet tehničkih nauka, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemački električni automobili će se praviti u Severnoj Makedoniji
električni auto

Next e.GO Mobile

14.08.2022. 12:45

Nemački električni automobili će se praviti u Severnoj Makedoniji

Vlada Severne Makedonije i nemački Next e.GO Mobile su Tetovu potpisali ugovor o državnoj pomoći investiciji tog nemačkog proizvođača električnih automobila.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve