Život
21.01.2023. 15:40
Beta

Alal vera

Hodao po Mesecu, a sad na 93. rođendan oženio se četvrti put

1
Izvor: Shutterstock

Legendarni američki astronaut Baz Oldrin, član misije Apolo 11 i drugi čovek koji je stao na Mesec, objavio je da se oženio na 93. rođendan dugogodišnjom prijateljicom. 

To je Oldrinov četvrti brak, a prethodna tri završena su razvodom. 

Oldrin i Anka Faur, izvršna potpredsednica firme Baz Oldrin Venčers (Buzz Aldrin Ventures) venčali su se na privatnoj ceremoniji.

"Za svoj 93. rođendan, srećan sam da objavim da smo se moja dugogodišnja ljubav doktor Anka Faur i ja venčali", napisao je astronaut na Twitteru uz sliku sebe i Faur, koja, prema američkim medijima, ima 63 godine.

Rekao je da su se venčali na maloj privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu i da su srećni kao odbegli tinejdžeri. 

Anka Faur je dobila doktorat iz hemije 1996. godine na Univerzitetu Pitsburg. Pre nego što je došla u kompaniju Buzz Aldrin Ventures radila je za hemijske firme Junion Karbajd i Džonson Mati.

Američki astronaut je poslednji živi član misije Apolo 11 tokom koje su on i Nil Armstrong postali prvi ljudi koji su kročili na Mesec, 20. jula 1969. godine.

Majkl Kolins treći član misije koji je bio za komandama modula i ostao u mesečevoj orbiti dok su druga dva člana posade hodala po površini Meseca, umro je u aprilu 2021. godine, a Armstrong 2012. godine.

Pošto je napustio američku svemirsku agenciju Nasa 1971. godine Baz Oldrin ostao je veliki pristalica putovanja u svemir. Jedan krater na Mesecu koji se nalazi blizu mesta gde je sleteo Apolo 11 nosi njegovo ime. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Orion završila misiju oko Meseca i uputila se ka Zemlji
1

NASA

06.12.2022. 13:28

Orion završila misiju oko Meseca i uputila se ka Zemlji

Kapsula Orion američke svemirske agencije NASA obletela je poslednji put oko Meseca i uputila se ka Zemlji, a planirano je da u nedelju padne u more kod San Dijega.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve