Život
14.07.2019. 13:09
R.E./The travel/Foto:Shutterstock

BOLJE OSTATI KUĆI: Ovo su najdosadniji gradovi za putovanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Postoji toliko različitih mesta u našem svetu. Neka od njih su toliko čudna i specifična da ćete se osetiti kao da ste na drugoj planeti ili u filmu. Ostaviće vas bez daha i ponuditi vam ono što ne možete da vidite ni na jednom drugom mestu na svetu.

Međutim, kako je naša planeta puna kontrasta, isto tako na svojim putovanjima možete naići na gomilu dosadnih mesta koja ne poseduju nikakav šarm i koja vas ničim neće privući. Neka od njih su metropole toliko čiste da se čine sterilnim, dok ima i onih malih gradova koji jednostavno ne nude ništa. Naravno, ne znači da su ta mesta loša, jednotavno im nedostaje nešto što bi ih izdvojilo iz mora sličnih gradova. Ukoliko želite da kroz putovanja otkrivate nove zanimljive destinacije, takva mesta je bolje izbegavati.

The travel u nastavku izdvaja koje su to najdosadnije destinacije koje treba izbegavati.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Nagoja, Japan - industrijski centar

U oktobru 2016 godine Japan Times, nazvao je Nagoju "najdosadnijim gradom" u Japanu. Razlog za ovu neslavnu titulu je jednostavan - Nagoja je industrijski centar koji ne nudi mnogo sadržaja koji zaslužuju da se obiđu. Međutim, Japan je država bogata kulturom, koja ima toliko toga u ponudi i ne postoji razlog zašto biste svoje vreme trošili na Nagoju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Frankfurt, Nemačka

Veliki deo Frankfurta uništen je tokom Drugog svetskog rata i sada je pretvoren u finansijsko središte, čiji ogromni aerodrom služi kao tranzitna tačka za brojne turiste svakog dana.

Povezane vesti - Da li ste čuli za "mračni turizam"?

Međutim, sam grad ima malo toga u ponudi za svoje turiste. Izuzimajući mali deo Starog grada, gde možete da prošetate i "Palmengartena" - velikog botaničkog vrta, nećete naići na ništa zanimljivo. Zato nemojte da se mučite sa Frankfurtom, već produžite dalje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kazablanka, Maroko

Kada čujete reč Kazablanka, verovatno ćete odmah početi da razmišljate o čuvenom filmu. Verovatno zamišljate onaj marokanski grad na glamoruzan i romantičan način, kao što ste ga videli u filmu. Međutim, u stvarnosti je mnogo manje zanimljiv. Da obiđete Kazablanku, više nego dovoljan vam je jedan dan. Građevina koju svakako ne bi trebalo da zaobiđete jeste džamija Hasan 2.

Ipak drugi marokanski gradovi, poput Marakeša i Fesa, daleko su zanimljiviji i zaslužuju više pažnje i vremena od Kazablanke.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Otava, Kanda

Za one koji su imali priliku da je upoznaju, Otava je najnezanimljiviji grad na svetu, grad u komi, ili grad koji je zaboravio na zabavu. Prilično čudno etiketiranje za jedan glavni grad, međutim ima istine u svemu tome. Iako je Otava prepuna prelepih parkova i muzeja koji bi mogli biti zanimljivi za posetu, atmosfera u gradu je prilično dosadna. Grad deluje kao da se u njemu ništa ne dešava, osim što ljudi idu na posao.

Ukoliko već planirate da posetite Kanadu, bolje je da izaberete Toronto ili Montreal koji su mnogo dinamičniji gradovi od Otave.

Povezane vesti - Posetite neke od istorijski najbogatijih gradova

Kanbera, Australija

Australija ima toliko toga da ponudi turistima, ali njen glavni grad nije toliko zanimljiv kao većina drugih gradova. Iako je Kanbera miran i prijatan grad, nedostaju joj prirodne lepote Sidneja, kultura Melburna.

Istina je u Kanberi možete pronaći mnogo muzeja, ali je pitanje koliko će vam biti zanimljivi da ih posetite. Pored toga glavni grad se nalazi miljama daleko od prelepe australijske obale i nije pogodan za pešačenje.

Ipak, bez brige Australija ima toliko toga boljeg u svojoj ponudi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve