“BUDUĆNOST MODE JE VEGANSKA”: Kevin Klajn i još 16 marki zabranjuju krzno

“BUDUĆNOST MODE JE VEGANSKA”: Kevin Klajn i još 16 marki zabranjuju krzno

Shutterstock


Kompanija Global Brands Group (GBG) koja poseduje Akqataliju i licencira više desetina drugih brendova, odlučila je da odbaci krzno za životinje. Modna grupa sa sedištem u Hong Kongu više neće proizvoditi krzno za Akqataliju, svoj luksuzni brend ili bilo koju drugu marku koju licencira, uključujući Calvin Klein, Kenneth Cole, Ellen Tracy, Juicy Couture, Frye, Spyder, Tahari, Jones New York, Sean John, Goats, Dakine, Katy Perry, Karen Millen, Taryn Rose i AllSaints.

PETA, grupa koja je upravo napustila svoju deceniju dugu kampanju “Radije goli nego da nosimo krzno”, aplaudirala je modnom konglomeratu zbog “njegove saosećajne i poslovno spretne odluke da zabrani krzno”. Direktorka Peta Elisa Alen rekla je da odluka GBG-a pokazuje da je “budućnost mode veganska.”

Pročitajte još: “Budi dama, rekli su”

“PETA poziva sve trgovce na malo da zadovolje rastuću potražnju za luksuznim alternativama bez okrutnosti ili da ostanu neprimećeni od etičkih kupaca, koji jednostavno ne žele da se životinje zlostavljaju i ubijaju za kapute, ogrlice ili manžetne”, dodala je u saopštenju za javnost.

GBG je prethodno zabranio upotrebu nojeve kože i perja tokom 2016. godine, a 2017. uklonio vunenu angorsku vunu.

Eko-svesni brendovi Global Brands Group pridružila se brojnim drugim modnim markama koje su poslednjih godina ostale bez krzna, uključujući Gucci, Burberri, Brend Karl Lagerfeld, Prada i Chanel. Prošlog decembra, modna marka Karl Lagerfeld konačno se poklonila neumoljivom pritisku PETA-e da objavi da neće uključiti krzno u svoje buduće dizajne.

Maci’s Inc, najveća američka robna kuća sa 900 prodavnica u 44 države takođe je zabeležila da će lanac modnih prodavnica skloniti sve krznene predmete na svojim robnim mestima – Maci’s i Bloomingdale’s – kao i u njenim veleprodajnim prodavnicama, uključujući Maci’s Backstage i Bloomingdale’s Outlet do kraja 2020. godine.

Uz modne etikete, mnoštvo slavnih, modnih ikona i članova autorskih prava odreklo se krzna da bi izrazilo solidarnost sa životinjama. Kraljica Elizabeta II postala je prva članica kraljevske porodice koja je javno odbacila krzno.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar