Život
24.05.2022. 08:18
R.E.

Letovanje

Cene na grčkim ostrvima "divljaju" - giros 23 evra!

Grčka
Izvor: Shutterstock

Dok je na mnogim grčkim ostrvima hrana skupa, a turisti zabrinuti za svoj budžet, na Mikonosu su cene porasle i pre masovnog dolaska turista, piše atinski sajt vesti in.gr.

Iako zbog posledica rata u Ukrajini i rasta cena goriva poskupljenja sve robe ima širom Grčke, sajt piše da porast cena na Mikonosu "dostiže granice nečuvenog", te turisti žale što su uopšte došli.

Posle skandalozne cene krakova kraba od po nekoliko stotina evra za jednu porciju, stižu izveštaji da obična, tradicionalna jela kao što je "suvlaki", koštaju i više od pet evra za komad, a porcija "girosa" od 17 do čak 23 evra.

Ko na Mikonosu želi da popije kafu, mora dati najmanje pet evra, za sendvič oko 10 evra, za jednu kuglu sladoleda sedam evra, a flašica vode od pola litra košta dva evra, piše in.gr.

Sajt piše da je vlasnik jedne pečenjare u Atini objasnio da je početkom godine "giros" s prilozima mogao da prodaje za 2,70 evra, u martu je morao da cenu poveća na tri evra, a juna će naplaćivati 3,30 evra, jer je uprkos nezadovoljstvu kupaca, poskupljenje jedini način da opstane njegova radnja suočena sa stalnim poskupljenjima goriva i namirnica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o tome kada će struja poskupeti
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije

23.05.2022. 15:08

Vučić o tome kada će struja poskupeti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će struja u državi morati da poskupi ali da će se to desiti kada Vlada bude uverena da je zauzdala inflaciju i da može da je drži pod kontrolom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve