Život
17.03.2022. 09:05
R.E.

Astrologija

Da li znate šta ste u indijskom horoskopu?

Indija
Izvor: Shutterstock

Osnovna razlika između indijske (Vedic) i zapadne astrologije je način na koji se posmatraju planete. Obe astrologije potiču od pre dva milenijuma, međutim dok je zapadna astrologija zadržala fiksni pogled na galaksiju, indijska prati pomeranje putanje Zemlje za po jedan stepen svake 72. godine. Iz tog razloga, iz godine u godinu se stvara sve veća razlika u periodima koji se i+odnose na znake zodijaka.

Prema Vedic khoroskopu znakovi su sledeći:

Mesha, od 13. aprila do 14 maja: tvrdoglavi, rođene su vođe, njihova planeta vodilja je Mars. Element ovog znaka je vatra, a dragi kamen vezan za ovaj znak je dijamant.

Vrishaba, od 15. maja do 14. juna: hedosnisti i gastronomi. Vodi ih Venera, zemljani su znak, a sreću im donosi smaragd. 

Mithuna, od 15. juna do 14. jula: vazdušni znak, a biseri im donose sreću. Vodi ih Merkur, vole da istražuju i jako su radoznali.

Karkata. od 15. jula do 14. avgusta: vodeni znak i vodi ga Mesec, brižni su i pažljivi, a srećan kamen im je rubin.

Simha, od 15. avgusta do 15. septembra: vatreni znak vođen Suncem. Sreću im donosi oniks, a rođene su vođe i jako su harizmatični.

Kanya, od 16. septembra do 15. oktobra: zemljani znak, logički razmišlja i uvek nalazi rešenje. Vodi je Merkur, a peridot je kamen koji joj donosi sreću.

Tula, od 16. oktobra do 14. novembra: vazdušni znak, uvek se trudi da postigne ravnotežu u svemu što radi. Vodi je Venera, a poludragi opal joj donnosi sreću.

Vrishchika, od 15. novembra do 14. decembra: poznate po tome što ih se tuđe mišljenje ne tiče. Ovaj vodeni znak vodi Mars, a srećan kamen im je safir. 

Dhanus, od 15. decembra do 13. januara: vatreni znak vezan za kamen topaz i planetu Jupiter. Optimistični i entuzijastični, sa njima u društvu nikada nije dosadno.

Makara, od 14. januara do 11. februara: zemljani znak, tvrdoglavi i uvek spremni da se bore za svoje mišljenje. Vod ih Saturn, a srećan kamen im je garnet.

Kumbha, od 12. februara do 12. marta: misteriozne osobe, vole da istražuju. Ovaj vazdušni znak vezan je za Saturn i kamen ametist.

Meena, od 13. marta do 12. aprila: vodeni znak kojim upravlja Jupiter. Osetljive su i pune osećanja, a njihov kamen je akvamarin.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve