Život
01.03.2023. 14:03
Promo

Er Srbija

Direktno od Beograda do Njujorka avionom svakog dana u nedelji, uskoro...

Amerika, Njujork
Izvor: Shutterstock

Er Srbija će tokom predstojeće letnje sezone povećati broj letova do Njujorka i od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno do tog američkog grada, odnosno svakog dana u nedelji.

Do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova Er Srbije do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj. Pored aviona erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina.

"Er Srbija do Njujorka leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest. U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno,“ kaže Džordž Petković, regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Od 2016. godine između Beograda i Njujorka Er Srbijom je letelo više od 460.000 putnika. To je jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika. Tokom zimske sezone, Er Srbija je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom.

Od 17. maja 2023. godine Er Srbija će uspostaviti i direktne, redovne letove između Beograda i Čikaga, i tako nastaviti da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Do 11. juna letovi do aerodroma O’Her (ORD) obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom. Karte se mogu kupiti putem veb sajta, mobilne aplikacije, kao i u poslovnicama Er Srbije, a prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji.

Povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između glavnog grada Srbije i Severne Amerike.

Zahvaljujući partnerstvu Er Srbije sa kompanijom Ameriken erlajns omogućena su i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom SAD.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko su Niš i jug Srbije atraktivne destinacije za turiste
NIš

Zavod za statistiku

01.02.2023. 10:41

Koliko su Niš i jug Srbije atraktivne destinacije za turiste

Niš je u prošloj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, posetilo više od 136.000 turista, što je za 75 odsto više u odnosu na 2021. 
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
22°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve