Doneta presuda Dejvidu Koperfildu

Doneta presuda Dejvidu Koperfildu

photo: Pixabay


Slavni mađioničar Dejvid Koperfild bio je nemaran ali nije odgovoran za povredu Britanca Gevina Koksa tokom izvođenja trika, utvrdio je američki sud.

https://www.ekspres.net/zivot/koperfild-na-sudu-cuveni-madionicar-morao-da-otkrije-tajnu-trika-koji-ga-je-proslavio

Porota suda u Nevadi zaključila je da se Koks sam povredio tokom čuvene Koperfildove mađioničarske tačke nestajanja u Las Vegasu 2013. godine.

Koks je tužio Koperfilda za nemar pošto je pao tokom predstave i, kako tvrdi, zadobio povrede mozga i druge.

Presuda znači da on ne može da dobije finansijsku odštetu od Koperfilda.

Koperfild, najplaćeniji mađioničar na svetu, izvodio je tačku “Srećnih13” više hiljada puta bez problema, navodi BBC.

U ovoj iluziji učestvuje 13 nasumično odabranih gledalaca iz publike, koji na pozornici “nestaju” nakon što ih prekrije zavesa, da bi se potom pojavili u zadnjem delu sale.

Koperfild je u aprilu bio primoran da sudu otkrije svoju mađioničarsku tajnu i objasni da nakon što su učesnici, nakon što se zavesa spusti, trčali hodnicima po Las Vegas MGM rezortu i oko njega.

Oni treba da izađu iz zgrade i ponovo uđu na zadnji ulaz pozorišta, a Koks (58) je pao dok su ga pozorišni radnici vodili kroz te prolaze.

Odveden je u bolnicu sa iščašenim ramenom. Lekari su mu, kako kaže, kasnije dijagnostikovali povredu mozga.

Koks je u tužbi naveo da je potrošio više od 400.000 dolara na lečenje.

On tvrdi da su u hodnicima bili ostaci građevinskog materijala, ali Koperfild kaže da je on prošao istom stazom ranije i da je sve bilo čisto.

Koks je tužio i hotel MGM i Koperfildovu kompaniju koji su takođe proglašeni odgovornim za nemar, ali je sud naveo da ni oni, kao ni Koperfild, ne treba da plate finansijsku odštetu Koksu za povrede.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar