Život
14.03.2024. 05:45
Beta-AP

Nije šala

Drogirani pacovi, najeli se marihuane!

pacov
Izvor: Shutterstock

U skladište zapuštene policijske stanice u Nju Orleansu, uvukli su se pacovi i pojeli veći deo zaplenjene marihuane, rekla je šefica gradske policije. 

 

"Pacovi nam proždiru marihuanu i skroz su uduvani", rekla je policijska nadzornica En Kirkpatrik članovima gradskog veća. Nju Orleans je najveći grad u američkoj saveznoj državi Luizijani i ima 1,3 milion stanovnika.

Kirkpatrik je detaljno opisala ne samo najezdu pacova, već i raspadnuto stanje zgrade u kojoj se nalazi sedište policije Nju Orleansa još od 1968. godine. Prema njenim rečima, policajci nalaze pacovski izmet na radnim stolovima.

Policija za sada ne odgovara na pitanja novinara AP-a, pa se još ne zna kako je otkriveno da su baš pacovi pojeli marihuanu, i da li je to naškodilo nekim istražnim postupcima. 

Gradski zvaničnici rade na premeštanju gradske policije u novi prostor, što je prioritet En Kirkpatrik otkako je u oktobru prošle godine došla na funkciju.

Prema njenim rečima, 910 policajaca dolaze na posao u zgradu u kojoj rashladni uređaji i liftovi ne rade, takvi uslovi su demorališući po osoblje i neprivlačni za bilo koga ko bi tu došao na razgovor za posao. 

"Prljavština prevazilazi sve granice", rekla je Kirkpatrik i dodala da to nije krivica službe za održavanje čistoće. "Oni zaslužuju nagradu za svoja nastojanja da očiste ono što se očistiti ne može".

Gradsko veće razmatra predlog o privremenom izmeštanju stanice u jedan oblakoder u centru Nju Orleansa, a ta operacija bi trebalo da košta 7,6 miliona dolara.

Toliko iznosi kirija koja bi se plaćala po desetogodišnjem ugovoru o iznajmljivanju dva sprata u oblakoderu, a za to vreme bi se tražilo trajno rešenje za smeštaj sedišta policije, javljaju lokalni mediji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve