Svet
06.01.2023. 15:15
Beta

Njujork

Gradonačelniku pacovi šetaju po kući?!

pacov
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Njujorka, Erik Adams, obećao je da će se ponovo suditi sa svojom gradskom upravom jer je još jednom dobio prekršajni poziv zbog pacova u svojoj kući u Bruklinu.

Inspektor Gradskog odeljenja za zdravstvo već je prošlog meseca izdao dva prekršajna poziva, i to samo dan pošto je 6. decembra gradonačelnik iz Demokratske stranke saslušan po prethodnom pozivu na postupak zbog prisustva pacova na njegovom imanju što se kažnjava s 300 dolara, prenela je agencija AP.

Inspektor je prijavu ilustrovao time što je kod gradonačelnikove kuće našao "jazbinu pacova kod ivice ograde, spreda desno", a "svež izmet pacova ispred kanti za smeće u dvorištu, takođe spreda desno".
 

"Nije tačno!", tvrdio je gradonačelnik Adams: "Imam kameru na kući i pregledao sam snimak od tog dana. Moje dvorište je čisto. Moje smeće je u kantama. Idem tamo, čistim. Moje dvorište je čisto!".
 

Ročište o novim prekršajnim pozivima zakazano je za 12. januar, a Adams je rekao da će se ponovo boriti.

"Pozivam svakog Njujorčanina: ako dobijete poziv, smatrajte da je to nepravedno, idite i borite se protiv toga!", rekao je Adams i dodao: "To ću i ja uraditi!".

Gradonačelnik koji je iskorenjivanje pacova u Njujorku proglasio za ključni politički cilj, rekao je nedavno novinarima da je podjednako posvećen i tome da svoju kuću oslobodi od tih štetočina.

"Potrošio sam 7.000 dolara na borbu s pacovimma", rekao je on. "To da neko potroši 7.000 dolara na to, znači da se zaista plaši pacova", navela je agencija AP.

Gradska uprava Njujorka je početkom decembra preko oglasa, uz "dobru platu", tražila "visoko motivisanog i donekle krvoločnog kandidata", s idejama za "klanje na veliko" koji bi kao "direktor za ublažavanje uticaja glodara" za njen račun vodio borbu s pacovima.

Pacovi su kao stalni problem Njujorka opstali uprkos milionima dolara uloženim u gradsku higijenu i deratizaciju i sve ih je više u parkovima i na ulicama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Amerika okovana ledom (FOTO)
1

Snežne oluje ne posustaju

27.12.2022. 15:05

Amerika okovana ledom (FOTO)

Severni deo Sjedinjenih Američkih Država prekriven je snegom i ledom.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
24°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve