Život
16.10.2021. 13:40
R.E.

Sterilizacija

Eskobarovi kokainski nilski konji se neočekivano razmnožili

nilski konj
Izvor: Shutterstock

Kolumbijska vlada steriliše nilske konje koji su se neočekivano razmnožili, a koji su došli sa luksuznog imanja Hacijenda Napolis koje je pripadalo narko dileru Pablu Eskobaru.

Eskobar je ilegalno uvozio egzotične životinje za svoj privatni zoološki vrt uključujući i takozvane "kokainske nilske konje", za koje se smatra da su najveće krdo nilskih konja izvan Afrike, piše BBC.

"Bilo ih je fizički teško premestiti pa su ih vlasti samo ostavile tamo, verovatno misleći da će uginuti, ali bez predatora u Južnoj Americi, nilski konji su se razmnožili", rekla je kolumbijska biološkinja Natali Kastelblanko.

Prema rečima stručnjaka, nilski konji su počeli da se šire jednim od glavnih plovnih puteva u zemlji, rekom Magdalenom, a kolumbijski ekolozi kažu da su Eskobarovi nilski konji invazivna vrsta i da potiskuju domaću faunu.

Vlada je do sada sterilisala 24 od više od 80 nilskih konja iz Hacijende Napolis, a većina životinja sa imanja premeštena je u zoološke vrtove širom Kolumbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Leopard u zoo-vrta zaražen koronom
Leopard

Kako?

25.07.2021. 18:05

Leopard u zoo-vrta zaražen koronom

Snežni leopard Ramil, iz zoološkog vrta u San Dijegu testiran je na korona virus nakon što je primećeno da kašlje i da mu curi nos.Ramil, dvetogodišnji leopard, testiran je nakon što su čuvari primetili da kašlje i da mu curi nos.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve