Život
09.06.2023. 09:58
R.E./ Promo

Kultno mesto

Evo kako će izgledati hotel "Bristol“ (FOTO)

Hotel Bristol, promo
Izvor: Promo

Od momenta kada se, zahvaljujući zamisli čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, 1912. godine u punom sjaju i raskoši predstavio javnosti, hotel "Bristol“ postao je simbol Savamale i jedno od najotmenijih mesta u Beogradu.

Njegovi gosti bili su čuveni finansijeri i bankari Džon Rokfeler Mlađi i Dejvid Rokfeler, doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, šahovski velemajstor Gari Kasparov, beogradski boem Momo Kapor, estradni umetnici raskošnog glasa Cune Gojković i Meri Cetinić i brojne druge slavne ličnosti.

Ovaj antologijski primerak moderne srpske arhitekture nakon više od veka postojanja, doživljava renesansu i sprema se da zasija sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad.

Hotel "Bristol“, vesnik arhitektonskog preobražaja Beograda u modernu evropsku metropolu, uskoro će, zahvaljujući kompaniji Belgrade Waterfront, ne samo ponovo pleniti lepotom obnovljene fasade, na čijoj restauraciji predano radi čak 16 umetnika i trojica likorezaca, već i očaravajućim enterijerom čiji se sadržaj sada ekskluzivno, po prvi put, predstavlja javnosti.

Spajanjem starogradskog duha Savamale i modernog dizajna po kome će biti prepoznatljiv, "Bristol“ će ponovo postati centar gradskih dešavanja i mesto okupljanja mondenskog sveta, baš kao što je to bio u onda davna, romantična vremena s početka 20. veka.

Hotelske sobe krasiće reprodukcije originalne dekoracije nađene u zgradi "Bristola“. Elementi koji predstavljaju fuziju francuskog art nouveau i istočnoevropskih motiva posetioce će pratiti kroz apartmane i javne prostore hotela.

"Bristol“ je jedno od tek nekoliko beogradskih zdanja koja su početkom XX veka izgrađena u stilu akademizma i art dekoa, a ovaj arhitektonski izraz će aktuelnom rekonstrukcijom dobiti svoju savremenu interpretaciju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto hoteli u Srbiji "uvoze" radnu snagu iz celog sveta
Hotel

(Ne)očekivano

15.12.2022. 18:05

Zašto hoteli u Srbiji "uvoze" radnu snagu iz celog sveta

Hotelima u Srbiji nedostaje od 4.000 do 5.000 radnika, pa je veliki broj pokrenuo procedure za "uvoz" radne snage iz svih krajeva sveta.
Close
Vremenska prognoza
fog
2°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve