Život
11.09.2021. 20:05
R.E.

Vakcinacija

Fajzer i za decu od 5 do 11 godina?

vakcina, vakcinacija, deca
Izvor: Shutterstock

Zdravstveni zvaničnici SAD veruju da bi vakcina protiv kovid-19 kompanije Fajzer mogla da bude odobrena za decu uzrasta od pet do 11 godina do kraja oktobra, izjavila su dva neimenovana izvora.

Vremenski okvir zasnovan je na očekivanjima da će Fajzer, koji je razvio vakcinu sa nemačkim BajonTekom, imati dovoljno podataka iz kliničkih ispitivanja da od američke Uprave za hranu i lekove (FDA) zatraži odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) za tu starosnu grupu do kraja ovog meseca, rekli su izvori, preneo je Rojters.

Oni očekuju da bi FDA mogla da donese odluku o tome da li je vakcina sigurna i efikasna kod mlađe dece u roku od tri sedmice od podnošenja EUA.

Američki stručnjak za zarazne bolesti dr Entoni Fauči izložio je vremenski rok tokom sastanka u gradskoj skupštini na kojem je prisustvovao veliki broj zaposlenih u Nacionalnom institutu za zdravlje (NIH), rekao je jedan od izvora.

Drugi izvor je kazao da je FDA predvidela sličan vremenski okvir za Fajzerovu vakcinu.

Ako Fajzer dostavi svoj EUA dokument do kraja septembra, a podaci potvrde njegovu upotrebu, "dok dođemo do oktobra, prvih nekoliko nedelja oktobra... Fajzerov proizvod će verovatno biti spreman", rekao je Fauči, prema neimenovanom izvoru.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Los Anđelesu obavezna vakcinacija za 630.000 učenika
Vakcine

Stariji od 12 godina

10.09.2021. 09:48

U Los Anđelesu obavezna vakcinacija za 630.000 učenika

Učenici stariji od 12 godina u školskom sistemu američkog okruga Los Anđelesa moraće da se vakcinišu protiv koronavirusa, pre nego što se sledeće godine vrate u klupe.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
19°C
13.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve