Život
19.05.2021. 09:00
Tanjug

Poslušajte ga

Fauči objasnio zašto i vakcinisani treba da nose maske

maske, deca
Izvor: Shutterstock

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči priznao je da je izazvana zabuna nakon što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) prošle nedelje objavili uputstvo da potpuno vakcinisani ljudi u većini slučajeva ne moraju da nose zaštitne maske, čak ni u zatvorenom.

Fauči, koji je i savetnik predsednika Džoa Bajdena rekao je za "Ej-Bi-Si njuz" da je problem u tome što se ne može nikako pouzdano znati ko je od građana vakcinisan, a ko nije, prenosi AP.

On je naveo da je sasvim opravdano i razumljivo da neke kompanije ili administrativna područja u SAD i dalje zahtevaju nošenje zaštitnih maski, jer ne mogu biti sigurni u istoriju vakcinacije svakog pojedinca i posebno je naglasio da te mere pre svega treba da zaštite nevakcinisane jedne od drugih, da vakcine pružaju visok nivo zaštite onima koji su ih primili.

Fauči je rekao i da deca koja nisu imunizovana, uključujući one mlađe od 12 godina koji još mesecima neće ispunjavati uslove za vakcinu, treba da nastave da nose maske u zatvorenom.

Američki epidemiolog smatra i da će se ta preporuka menjati u skladu sa tim kako CDC bude sprovodio više istraživanja i kako se više Amerikanaca bude imunizovalo protiv kovid-19.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve