FITNES: Moćni trening od 12 rundi

FITNES: Moćni trening od 12 rundi


Predstavićemo vam jedan veoma zanimljiv trening, koji je ujedno i izuzetno efikasan. Trajanje celog treninga je otprilike 25 minuta. Ovim vežbama, aktiviraće se celo telo.

Sve češće se može čuti, da osobe koje redovno vežbaju preferiraju treninge koji bukvalno dovode do otkazivanja određene grupe mišića. Takav tip treninga je vrlo zahtevan, ali se rezultati vide posle određenog vremena.

Ceo trening se radi po kružnom sistemu, a broji ukupno 12 rundi i svaka runda se sastoji od isto toliko ponavljanja 12. Trening se sastoji od tri vežbe. Sve vežbe, treba raditi prema rasporedu, koji je naveden u donjem delu teksta.

(Čučanj+Potisak bučicama iznad glave) Trebalo bi raditi sa tegovima od 10 do 12 kg. Ukoliko niste u adekvatnoj formi, težine naravno treba prilagoditi mogućnostima, dok se ne oseti napredak.

https://www.youtube.com/watch?v=s8fGQGE4Cu4

(Sklekovi) Dobri stari sklekovi su sjajna vežba takođe, u priloženom videu, možete videti koja vrsta sklekova se radi

https://www.youtube.com/watch?v=ijhwNytFnFM

 

(Mrtvo dizanje) Nakon prve dve vežbe, prelazi se na mrtvo dizanje. Težina koju treba koristiti, minimum treba biti 60 kilograma. Kao i kod prve navedene vežbe, treba uzeti u obzir snagu i spremnost. Ukoliko niste u mogćnosti da izvodite vežbu sa ovom težinom, smanjite na odgovarajuću, jer ipak treba uraditi 12 rundi.

https://www.youtube.com/watch?v=8y9fNg5sb4o

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar