Život
25.05.2022. 21:05
Beta

Tokio

I to se desilo - srpska mućkalica u japanskoj studentskoj menzi

hrana, jelo, meso, mućkalica
Izvor: Shutterstock

Predstavnik Akiko Koga iz Japana "My Serbia", počinje prodaju leskovačke mućkalice u ograničenom vremenskom periodu na Univerzitetu Aojama Gakuin u Tokiju, što je prvi put da se srpska hrana ponudi na nekom japanskom Univerzitetu.

Ovo je zajednički projekat ambasade Srbije u Japanu i SBSL grupe studenata (School of Business Student Leaders, Aoyama Gakuin University) iz Tokija.

Kako su saopštili predstavnici te kompanije, u poslednje vreme svetska kuhinja stiče sve više popularnost u Japanu, a srpska hrana nailazi na pažnju.

"U decembru 2021. počela je prodaja gotovog proizvoda mućkalice od strane kompanije Macubara Fuds (grad Fukuoka), čiji je ukus odobren od Ambasade. Nadamo se da će u jubilarnoj godini kada se slavi 140 godina prijateljskih odnosa izmedju naše dve zemlje, u Japanu preko gastronomije povećati interesovanje za Srbiju", navode iz te kompanije.

Podsećaju da su prijateljski odnosi između dve zemlje započeli 1882. godine prvom razmenom pisama između srpskog kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđi.

Na sajtu Univerziteta Aojama Gakunin objavljen je i recept za spremanje ovog jela.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakva ishrana pomaže kod reumatoidnog artritisa
Artritis, bol

Bolni i ukočeni zglobovi

28.04.2022. 15:05

Kakva ishrana pomaže kod reumatoidnog artritisa

Čini se da su bolovi izazvani reumatoidnim artritisom povezani sa onim što jedemo, ali do sada nije bilo poznato koju hranu treba izbegavati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
05.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve