Život
17.03.2022. 15:07
Beta

Prokupac

I to se desilo - telefoni zabranjeni na času, ali stvarno

Dete, deca, mobilni telefon, društvene mreže
Izvor: Shutterstock

Učenici prokupačke Osnovne škole "Ratko Pavlović - Ćićko" odlagaće svoje mobilne telefone tokom časova jer su pojedini počeli da ih "zloupotrebljavaju", saznaje agencija Beta u toj školi.

"Dok je nastava u toku telefoni moraju da budu van domašaja djaka", kazala je direktorka te škole Vesna Todorović i naglasila da su za tu odluku glasali gotovo svi članovi Školskog saveta.

Škola je prvobitno odlučila da se đacima potpuno zabrani donošenje telefona, ali je na insistiranje nekih roditelja, a zbog bezbednosti dece na putu od kuće do škole, odluka "ublažena" pa će deca tokom časova svoje uređaje morati da odlažu u posebne kutije koje će biti postavljene u svakoj učionici.

U školskoj upravi u Nišu kažu da ova odluka "Osnovne škole - Ćićko" nije nezakonita, ali da je najpre morala da prođe Savet roditelja, Učenički parlament i Nastavničko veće.

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, korišćenje mobilnog telefona na času smatra se težom povredom obaveza učenika.

Istim zakonom propisano je i da svaka škola ima izvesnu autonomiju pri donošenju statuta, razvojnog plana, programa, godišnjeg plana rada, pravila ponašanja u ustanovi, korišćenje mobilnih i drugih elektronskih uređaja u edukativne svrhe.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta su sve srednjoškolci iz Srbije pitali članove Kriznog štaba (VIDEO)
Tribina, 13. 10. 2021.

Edukativna tribina

14.10.2021. 01:24

Šta su sve srednjoškolci iz Srbije pitali članove Kriznog štaba (VIDEO)

U Domu učenika "Milutin Milanković“ u Beogradu, održana je tribina na kojoj su srednjoškolci iz raznih delova Srbije, imali priliku da razgovaraju sa epidemiologom Predragom Konom, imunolog Srđom Jankovićem i gradonačelnikom Beograda Zoranon Radojičićem.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve