“I TRANS-MUŠKARCI IMAJU MENSTRUACIJU” Always skida simbol žena sa pakovanja

“I TRANS-MUŠKARCI IMAJU MENSTRUACIJU” Always skida simbol žena sa pakovanja

Foto: Shutterstock


Poznati brend higijenskih uložaka “Always” najavio je da će do kraja godine skinuti simbol žena sa pakovanja svojih proizvoda zbog rodne diskriminacije.

Na ovakav potez podstakli su ih brojni apeli transrodnih i ne-binarnih osoba koje smatraju da je isticanje ženskog znaka na pakovanjima uložaka diskriminirajuće za sve, koji se bez obzira na svoj pol, osećaju ili ne osećaju kao žene.

Prema pisanju britanskog portala Metro među najglasnijima su bili trans-aktivisti Melly Bloom i Ben Saunders:

“Može li mi netko iz Alwaysa reći zašto je imperativ imati ženske simbole na proizvodima? Postoje i non-binarne i transrodne osobe koje koriste vaše proizvode, samo da znate”, pisali su aktivisti.

foto: Tviter

foto: Twitter

“Uvek brinemo o potrebama i preferencijama naših kupaca”, glasi odgovor odeljenja za odnose s kupcima kompanije Always, a ubrzo potom su se javili i sa nešto konkretnijim odgovorom:

“Poslušali smo vas i naš marketinški tim je ponudio rješenje. Drago nam je da vas možemo obavestiti da će od decembra naši proizvodi biti bez ženskog simbola”, napisali su iz “Alwaysa”.

Dok neki korisnici smatraju da je ovakva odluka apsurdna, drugi su je dočekali sa oduševljenjem.

“Morate shvatiti da postoje i trans-muškarci koji dobijaju menstruaciju. Ne bih hteo da se zbog ženskog simbola  nijedan muškarac oseća manje vredno”, komentar je jednog od korisnika, prenosi Metro.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar