Život
28.02.2022. 10:05
R.E/Marija Atanasković

Gastromaratonac

Jede 100 ćevapa na sat! (VIDEO)

Dejan Đuričić
Izvor: Stefan Stojanović

Dejan Đuričić iz Inđije poznat je širom Srema i Vojvodine kao veliki gurman. On može da pojede zaista mnogo, ali nije od onih koji ne biraju šta jedu.

Pekarski proizvodi i hrana sa kioska ga ne zanimaju. Kod njega ne postoji grckanje raznih čipseva i flipseva za vreme užine. Gazirana pića i alkohol retko pije. Sve ovo zvuči kao vrlo umeren i zdrav životni stil, da ne znate da Deki za obrok može da pojede 100 ćevapa i za dezert celu voćnu tortu.

Jednom je pojeo 120 kugli sladoleda, jer se oljutio za ručak. Drugom prilikom je pojeo tepsiju baklava i tepsiju tulumbi (jednu za drugom).

"Čim otvorim oči ujutru, ja idem u frižider. Tamo mi stoji matična mleč, to je jako zdravo i to jedem ujutru, na prazan stomak. Pola sata posle toga doručkujem uglavnom nudle, ali dodam paradajz sok i domaće maslinovo ulje. Zatim već razmišljam šta ću za ručak", kaže Deki za emisiju "Kojekude sa Marom".

Ručak je za Dekija najvažniji obrok, a između doručka i njega, uglavnom ima dve užine. Za užinu gricka semenke suncokreta, bademe i indijski orah. Ako se nađe u nepoznatom kraju ili recimo ako je poslom u Beogradu, a nije našao odgovarajući restoran gde bi mogao da jede, neće sesti bilo gde i rizikovati da pojede nešto loše. Gricnuće neki badem i "premostiti" do prve proverene kafane.

Kako je onda Deki dogurao do 180 kilograma? Naime, Dejan je u mladosti bio sportista i studirao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. U ranim dvadesetim je doživeo povredu kičme, posle koje više ništa nije bilo isto. Kaže da se od tad kilogrami samo gomilaju, jer jede, a ne troši se. 

Muku muči da nađe odgovarajući odeću za sebe, ali i obuću. Patike sa vazdušnim đonom pucaju već oko 140 kilograma telesne mase onog ko ih nosi, a on je tu brojku odavno premašio. Neke stvari mora da šije, a neke uspeva da nađe u prodavnicama. Ipak, kolena ga sve teže izdržavaju.

Razmišlja o promeni, dijeti ili detoksikaciji. To u njegovom slučaju podrazumeva dve porcije lignje (sa grila i frigane), filete pastrmke i lososa, kao i mediteranski tanjir zakuske. Doduše, bez hleba, sa salatom. 

"Gazde restorana vole da me vide, jer sa mnom je uvek dobra ekipa, svi ješni, lepo raspoloženi. Kriza je svuda, pa ne očekujem da me neko čašćava, ali dešava se i to", rekao je voditeljki Mariji Atanasković, uz napomenu da je njegovo omiljeno mesto u Inđiji restoran "Maria Partel".

Vrsni je poznavalac i švedskih stolova, kaže da je najbolji na Zlatiboru u hoteli "Olimp". Igrom slučaja, u isto vreme kad je Deki sa društvom odsedao u ovom hotelu je gostovala košarkaška reprezentacija. Njegovi drugari i on su primetili da se za košarkaše sprema rana, ali obilna i jaka večera, pa su par dana za redom "čistili" švedski sto pred dolazak košarkaša. Na kraju ih je šef hotela zamolio da to ne rade i u znak zahvalnosti im poslao tepsiju baklave i tepsiju tulumba u sobu. Deki nije mogao da izdrži, pojeo je obe tepsije sam i rizikovao opasnu svađu sa kumum sa kojim je delio sobu. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Žene na koje se treba ugledati: Hirurg dr Jelena Petrović (VIDEO)
doktor

"Kojekude sa Marom"

16.02.2022. 13:05

Žene na koje se treba ugledati: Hirurg dr Jelena Petrović (VIDEO)

Jelena Petrović je specijalista opšte hirurgije i koloprokotolog. Za novu epizodu "Kojekude sa Marom" govorila je kako se kao žena školovala i probijala u jednoj oblasti koja je dugo bila rezervisana samo za muškarce - hirurgiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
08.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve