Život
04.08.2021. 19:30
Tanjug

e-Turista

Kako se stranci prijavljuju za vakcinaciju u Srbiji

Putovanja, kofer
Izvor: Shutterstock

Pružaoci usluga smeštaja u turizmu moći će svoje goste - strane državljane, da prijavljuju za vakcinaciju elektronskim putem preko e-Turista, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Elektronska prijava preko ovog centralnog informacionog sistema je nova usluga koja je uspostavljena kroz saradnju Ministarstva i Kancelarije za IT i e-upravu.

Navodi se da će pružaoci usluge smeštaja prijavu za vakcinaciju za strane goste moći da podnose bez posebne registracije koristeći svoje postojeće naloge na e-Turistu.

Vakcinacija stranih državljana se obavlja svakog petka, subote i nedelje, na lokaciji Beogradski Sajam - Hala 3 u periodu od 8:00 do 15:30 časova.

Kako se navodi, imunizacija se sprovodi vakcinama prema propisanoj dokumentaciji, uz pisanu saglasnost primaoca, prema dostupnim vrstama i količinama vakcina, bez naknade za vakcinu i uslugu vakcinacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Treća doza: Koju vakcinu ćemo moći da primimo u Srbiji
vakcinacija

.

23.07.2021. 22:28

Treća doza: Koju vakcinu ćemo moći da primimo u Srbiji

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je sve četiri vrste vakcine kao treću dozu vakcinacije protiv korona virusa, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve