Život
27.07.2021. 19:05
Tanjug

Vakcinacija uoči škole

Moderna ispituje vakcine i na bebama

beba
Izvor: Shutterstock

Američka farmaceutska kompanija "Moderna" je saopštila da planira da proširi obim svog ispitivanja vakcine protiv kovida-19 i na mlađu decu, kako bi bolje otkrila retke neželjene efekte, kao što je neka vrsta upale srca o kojoj su nedavno izvestile američke zdravstvene vlasti.

U saopštenju kompanije se navodi da je u pregovorima sa američkom Administracijom za hranu i lekove o uključivanju većeg broja učesnika u studiju koji su mlađi od 12 godina, prenosi agencija AP.

Planirano je testiranje vakcine na oko 7.000 dece, od kojih neka imaju samo šest meseci.

Najava dolazi u trenutku kada se broj slučajeva zaraženih kovidom povećava u SAD, a škole se pripremaju za doček učenika.

Istovremeno, regulatori nastavljaju da razmatraju slučajeve retkog oblika upale srca poznatog kao miokarditis, koji je zabeležen kod malog broja tinejdžera koji su dobili injekcije "Moderne" ili "Fajzera".

 Američki zvaničnici i nezavisni medicinski stručnjaci saopštili su prošlog meseca da su koristi od vakcina znatno veće od rizika od neželjenih efekata, koji su zabeleženi kod nekoliko stotina ljudi mlađih od 30 godina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kombinacija vakcina pokazala dobar rezultat
vakcine, vakcinacija

Novo istraživanje

26.07.2021. 19:05

Kombinacija vakcina pokazala dobar rezultat

Studija iz Južne Koreje pokazala je da mešovita kombinacija vakcina, prve doze AstraZeneke pa zatim Fajzer vakcine protiv Kovid-19, ima veći nivo neutrališućih antitela u poređenju sa dve doze AstraZeneke.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve